Amplu program de reabilitare și asfaltare a mai multor străzi din Satu Mare

Amplu program de reabilitare și asfaltare a mai multor străzi din Satu Mare

Amplu program de reabilitare și asfaltare a mai multor străzi din Satu Mare

Încă de la începutul anului 2017, conducerea Primăriei Municipiului Satu Mare anunța un amplu program de reabilitare și asfaltare a mai multor străzi din municipiul reședință de județ.

28 de milioane de lei au fost alocate și vor fi cheltuite până la finalul anului pentru reabilitarea principalelor bulevarde și artere de circulație. Aceasta este prima mare acțiune de asfaltare și reparații, după șase ani de pauză. 

” Sunt conștient de faptul că încă mai sunt multe de făcut, dar cu multă implicare și seriozitate cred că putem să transformăm municipiul Satu Mare în orașul pe care ni-l dorim cu toții. Am preluat mandatul de primar fără să „moștenesc” vreun proiect viabil, dar prin multă muncă recuperăm timpul pierdut. Anul 2016 a fost unul al stabilizării și repunerii pe linia de plutire, iar 2017 este anul reparațiilor și demarării investițiilor, lucru care acum pe final de an este tot mai vizibil.
De-a lungul anului, pentru a ridica standardele pe care le avem privind firmele care realizează lucrări din bani publici, am decis să nu mai preluăm lucrări de slabă calitate care nu respectă cerințele din proiect. Astfel, la momentul recepției finale, dacă am constatat probleme NU am recepționat lucrările efectuate, solicitând în același timp firmei executante să remedieze problemele semnalate. 
Vă asigur că voi continua să îmi pun toate cunoștințele administrative dobândite în timp în slujba tuturor cetățenilor și voi munci cu dăruire și de acum înainte pentru dezvoltarea orașului Satu Mare, pe care îl iubim, toți, atât de mult!”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

 

În continuare prezentăm câteva dintre străzile reabilitate în anul 2017 din bugetul local al municipiului Satu Mare: 

 

1.Bulevardul Independeței

Cartierul Micro 17 este traversat de la un capăt la celălat de acest bulevard care constituie o arteră majoră de acces pentru toți locuitorii din zonă. În proiectul de reabilitare s-a ținut cont mai ales de faptul că este o stradă foarte circulată, în acest sens fiind necesare intervenții specifice care să preîntâmpine degradarea lui. Pe tot bulevardul s-a frezat, după care s-a turnat un asflat special care să preia mișcările betonului. La final s-au pus borduri noi și s-au refăcut spațiile verzi care au fost afectate de desfășurarea lucrărilor. 

2. Strada Jubileului

În planul administrației locale au fost incluse nu doar străzile din zona centrală, dar și arterele care fac conexiunea cu principalele bulevarde din cartierele municipiului Satu Mare. În acest capitol s-a inclus și reabilitarea străzii Jubileului, lucrările schimbând în totalitate aspectul zonei.

3.Aleea Proiectantului

Decongestionarea traficului în cartierul Micro 16 a fost una dintre prioritățile conducerii Primăriei Municipiului Satu Mare. Paralel cu digul s-a modernizat aleea Proiectantului care face legătura cu strada Gellert Sandor, o rută fără semafoare, accesibilă, care fluidizează traficul în zonă.

4. Strada 9 Mai 
Executivul Primăriei anunța în primăvara acestui an că utilajele vor intra și în zona ștrandului. Astfel, în acest an s-a reabilitat și strada 9 Mai care face legătura cu zona de agrement Bercu Roșu. De asemenea, în aceeași perioadă de timp s-a reabilitat și strada Tineretului, pe ambele străzii fiind necesare intervenții serioase pentru că nu se mai putea circula.

5. Strada Depozitelor

Strada Depozitelor a fost una dintre cele mai degradate străzi din municipiul Satu Mare, fapt care a pus dificultăți nu doar locuitorilor , cât și societăților care își desfășoară activitatea din zonă. Deși fosta conducere a vorbit mult despre necesitatea reabilitării străzii, faptic acest lucru a fost realizat doar în acest an.

 

 

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 03 noiembrie, 2017

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.