Centura de ocolire si al treilea pod peste Somes. Zi istorică pentru județul Satu Mare! S-a semnat contractul

Centura de ocolire si al treilea pod peste Somes. Zi istorică pentru județul Satu Mare! S-a semnat contractul

Centura de ocolire si al treilea pod peste Somes. Zi istorică pentru județul Satu Mare! S-a semnat contractul

Azi, 6 noiembrie a avut loc semnarea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor pentru centura de ocolire a municipiului Satu Mare. Proiectul centurii cuprinde și al treilea pod peste Someș. Lungimea variantei ocolitoare a municipiului, reședință de județ va avea lungimea de 20 de km, iar valoarea contractului este de 68 de milioane de euro, fără TVA.
La semnarea contractului, eveniment ce a avut loc în sala mică de ședințe a Palatului Administrativ au participat directorul general al CNADNR, Ștefan Neaga, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, primarul municipiului, reședință de județ, Dorel Coica, deputatul Ovidiu Silaghi, managerul public al județului Satu Mare, Nicolae Bura dar și city-managerul municipiului, Dan Băbuț.
Potrivit celor declarate de directorul CNADNR, licitația lucrărilor a avut loc în luna mai 2015, dar din cauza unor contestații, începerea lucrărilor a fost amânată.
Mai trebuie spus că valoarea contractului este de 68 milioane euro fără TVA, iar lungimea totală a centurii de ocolire este de 20 km, jumătate din acest traseu va fi pe patru benzi de circulaţie.
Neaga a mai subliniat faptul că lucrările vor începe în cel mult 42 de zile de la semnarea contractului. Documentul prevede cinci luni pentru proiectare, 18 luni de execuţie şi 24 luni de garanţie a lucrărilor.
Potrivit proiectului, traseul centurii ocolitoare a municipiului Satu Mare va începe din DN 19A, de la limita vestică a Parcului Industrial Sud după care va trece peste pârâul Homorodul Vechi – calea ferată Oradea-Halmeu, iar apoi se va intersecta cu DN19. Apoi, centura de ocolire va traversa râul Someş cu un pod cu lungimea de 640,85 metri. După traversarea Someşului, varianta de ocolire intersectează cu DN 19A, în zona localității Botiz.

Sursa: satu-mare.ro

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 06 noiembrie, 2015

2 Comments

  1. Sa vedem si fapte nu doar vorbe,caci de exemplu avem doua strazi centrale cu asfalt mai vechi de 40 de ani,intr-o stare sub orice critica si anume str.Ana Ipatescu si Gavril Lazar singurele strazi din toata zona care au ramas nereasfaltate.
    Iar str.Ana Ipatescu ar fi cazul in sfarsit sa devina cu sens unic,din cazul ambuteiajelor creaeate de doua ori pe zi de masinile care isi duc si iau copii de la scoala de pe aceasta strada,astfel blocand strada si iesirile din curti cu masinile parcate aiurea,lucru care deja s-a cerut dar degeaba.

    Post a Reply
  2. Centura de ocolire so podul costä 68 de milioane Pinä se va Termina va ajunge la 168 de milioane. …. ce-si mai freacä mäinile politicieni…..

    Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.