Asociația „Codrenii” i-a cinstit și anul acesta pe eroi

Asociația „Codrenii” i-a cinstit și anul acesta pe eroi

Asociația „Codrenii” i-a cinstit și anul acesta pe eroi

Ca în fiecare an de la înființare, Asociația „Codrenii” nu a uitat că sărbătoarea
Înălțării Domnului înseamnă pentru poporul român și Ziua Eroilor.

Ceremoniile au fost organizate și de data aceasta împreună cu Primăria și Consiliul Comunal Socond, primarul Ioan Crasnai și consilierii fiind prezenți la evenimente. De asemenea, lucru îmbucurător, o mulțime de elevi ai școlii din reședința comunei Socond, însoțiți de cadre didactice, au onorat sărbătoarea prin prezența la sfânta liturghie, apoi la monumentul somptuos ridicat de
Asociația „Codrenii” în anul 2016.

Parohul din Socond, Cosma Dionisie ajutat de preoții Adrian Stan (Hodișa) și Marian Gabriel Chereji (Cuța) au săvârșit un Te-Deum. Lecția de istorie a fost dedicată, desigur, eroilor. Dăscălița Mariana Șipoș a prezentat în cuvinte frumoase și înălțătoare importanța jertfei eroilor și datoria pe care generațiile tinere o au pentru cinstirea celor care și-au dat viața pentru patrie.

Elevii au pregătit și reușit program artistic, presărat cu poezii și cântece patriotice. Instituțiile comunale și Asociația „Codrenii” au depus coroane de flori, atât la monumentul nou, cât și la cel vechi, aflat în centrul comunei Socond. Asociația „Codrenii” a fost reprezentată de Marin Săvianu, Vasile Grad, Ionică Pop și Marinel Pop. Este lăudabilă constanța în prețuirea eroilor pe care o are Asociația „Codrenii”.

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 18 mai, 2018

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.