Atenție la circulația pe drumurile publice!

Atenție la circulația pe drumurile publice!

Atenție la circulația pe drumurile publice!

Pe timpul deplasării la volanul unui autoturism, șoferii sunt sfătuiți să conducă prudent și să adapteze continuu viteza la particularitățile de trafic și de drum, în contextul în care se știe că trecerea de la aderența specifică unui carosabil uscat la cea umedă a creat întotdeauna probleme celor care sunt tentați să apese mai mult decât este cazul pe pedala de accelerație.

Polițiștii rutieri îi sfătuiesc pe șoferi ca înainte să plece la drum, să se intereseze în legătură cu traseul ales, cât și cu condițiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.
Șoselele din România ar fi mai sigure dacă s-ar ține cont de câteva măsuri de protecție ce țin, mai degrabă, de bunul simț:

Adaptați permanent viteza la condițiile de drum, mai ales pe vreme cu ceață, când carosabilul este acoperit cu zăpadă, cu gheața sau cu polei.

Când vă deplasați  în coloană, evitați să depășiți. Această manevră nu vă scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă vă poate pune viața în pericol.

Păstrați  în mers o distanță suficientă pentru a putea opri în condiții de siguranță.
Nu acționați brusc mecanismele de direcție și de frânare ale autovehiculului! In condiții de zăpada și polei, renunțați pe cât posibil la pedala de frână. Folosiți cu precădere frâna de motor!

De asemenea, pietonilor le recomandăm să evite pe cât posibil folosirea părții carosabile mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă. Totodată, pietonii vor trebui să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor și să procedeze la efectuarea acestora numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiții de siguranță.

În caz de nevoie, nu ezitaţi să apelaţi numărul de urgenţă 112.

Comentarii Facebook
Articole din aceeasi categorie:

Acest articol a fost adaugat la data: 28 November, 2017

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 0 0 0