Ce vreme ne asteapta? Prognoza meteo pana in martie

Ce vreme ne asteapta? Prognoza meteo pana in martie

Ce vreme ne asteapta? Prognoza meteo pana in martie

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

IANUARIE 2017

Temperaturile medii lunare ale aerului vor fi sub normalul perioadei local in regiunile nordice si centrale, iar in restul teritoriului se vor putea situa in apropierea mediei climatologice.

Cantitatile totale de precipitatii se vor situa peste media climatologica pe arii extinse in jumatatea de vest a tarii, iar rest vor fi apropiate de norme.

FEBRUARIE 2017

Temperaturile medii lunare ale aerului vor fi apropiate de media climatologica in cea mai mare parte a tarii, exceptand, local, regiunile nordice si centrale, unde se vor putea situa sub medie.

Cantitatile totale de precipitatii vor avea o tendinta spre excedent in centrul si local vestul tarii, iar in celelalte regiuni vor fi apropiate de normele climatologice.

MARTIE 2017

Temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de norma in cea mai mare parte a tarii, posibil mai scazute, local, in nord, centru si vest.

Cantitatile totale de precipitatii se vor putea situa peste normele climatologice in cea mai mare parte a tarii.

SURSA: METEOROMANIA.RO

 

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 04 ianuarie, 2017

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.