In Memoriam Titus Dobos, la Carei

In Memoriam Titus Dobos, la Carei

In Memoriam Titus Dobos, la Carei

Joi, 17 mai 2018, începând cu ora 17.30 a avut loc evenimentul „In Memoriam Titus Doboș”, cu ocazia împlinirii unui an de la trecerea în neființă a regretatului profesor și artist.

La ora 17.30 rudele, prietenii și reprezentanții Direcției de Cultură Carei au depus coroane și jerbe de flori și au păstrat un moment de reculegere la mormântul profesorului Titus Doboș din cimitirul Mesterészi din Carei.

De la ora 18.00 în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei avut loc o masă rotundă, a fost prezentată o expoziție de fotografie cu creații ale regretatului profesor și au fost expuse cele trei volume semnate de acesta.

Manifestarea a debutat cu o alocuțiune din partea domnului Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a municipiului Carei, după care au luat cuvântul Dana Bogdan, fiica profesorului, invitații, profesorul Adrian Țineghe și domnul Cziker Andrei, dar și persoane apropiate sau foști colaboratori, protopopul greco-catolic de Carei, vicar foraneu Radu Filip și profesorul Ioan Ardelean.

Momentele artistice au fost realizate de Maria Simionuc, elevă a Liceului de Arte „Aurel Pop” din Satu Mare, la clasa doamnei profesoare Anamaria Manfredi, Bako Jasmin, strănepoțica domnului Doboș și domnul profesor Szűcs József, alături de Adrian Ștefănuți.

Moderatorul evenimentului a fost Adrian Ștefănuți.

La final, cei prezenți au depănat amintiri prețioase cu întâmplări comune alături de profesorul și artistul Titus Doboș.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul familiei domnului Titus Doboș.

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 18 mai, 2018

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.