Interviu cu Stefan Ferenczi – Mare Protector al Cavalerilor Teutoni din Regiunea Maramures

Interviu cu Stefan Ferenczi – Mare Protector al Cavalerilor Teutoni din Regiunea Maramures

Interviu cu Stefan Ferenczi – Mare Protector al Cavalerilor Teutoni din Regiunea Maramures

Wikipedia.org scrie ca Ordinul Cavalerilor Teutoni (în latină Ordo Teutonicus, acronim OT) este un ordin religios german catolic format la sfârșitul secolului al XII-lea la Acra, în Palestina. În Evul Mediu, ordinul era unul religios-militar cruciat. Stefan Ferenczi s-a oferit sa dea mai multe detalii despre acest subiect , pe care va invitam sa le cititi in interviul urmator:

smlive: Cum va numiti?

Stefan Ferenczi: Ma numesc Stefan Ferenczi si sunt nascut in 18 mai 1973.

 

smlive: Cine sunteti in Ordinul Cavalerilor Teutoni?

S.F.: Sunt Mare Protector al Cavalerilor Teutoni ai Sfintei Marii de Ierusalim si Baron von Erdeed al Sfantul Imperiu Roman.

 

smlive: Cine au fost Cavalerii Teutoni ?

S.F.: Denumirea lor propriu-zisă este Ordinul Cavalerilor Sfintei Marii din Ierusalim. Cavalerii teutoni, sau Ordo Domus Sanctae Mariae Theutonicorum Ierosolimitanorum, a luat nastere in 1099, la Iersusalim, fiind un ordin german, militaro-religios care apartinea de Biserica Catolica. Scopul ordinului era de a proteja lumea crestina, precum si de a recuceri Ierusalimul si a proteja Tara Sfanta

 

smlive: Cine sunt azi Cavalerii Teutoni?

S.F.: Cavalerii Teutoni sunt continuatori ai spiritului si ai traditiilor Ordinului Imperial Teuton medieval, afirmam la unison cu toate ordinele cavaleresti istorice din lume, credinta si asumarea neconditionata a principiilor si virtutilor crestine si cavaleresti, mai ales a dragostei fata de aproapele nostru. Respectam credinta fiecaruia chiar daca nu este aceeasi cu cea impartasita de noi. Cavalerii si Doamnele Ordinului Suprem Militar Teuton actioneaza in spiritul Liturghiei si dupa Liturghie, sau a Apostilatului Laic. Misiunea noastra ramane inca de la 1198, de la infiintarea Ordinului Teuton apararea Sfintei Biserici Crestine cu blandete si intelepciune, asa cum ne-a aratat Domnul si Mantuitorul nostru, Isus Hristos care a promovat CREDINTA, SPERANTA si IUBIREA.

 

smlive: Care este activitatea Cavalerilor Teutoni in ziua de azi ?

S.F.: Astazi ordinul Cavalerilor Teutoni este o organizatie non-profit, care intreprinde diverse actiuni caritabile. Suntem in colaborare cu mai multe asociatii non-profit care sunt in stransa legatura cu cei care au nevoie si solicita sprijin, ajutor, amintim stransa colaborare cu Asociatia Impreuna Egymásért Egyesület (ASIEE) din localitatea Carei, judetul Satu Mare coordonata de D-nul Zoltan Lorinc. Pe langa acestea mai dorim sa fim activi in diferite activitati culturale: promovarea regiuni Maramures, participarea in diferite activitati recreative, nu numai cu copiii.

 

smlive: Ce ne puteti spune in incheiere?

S.F.: Cavalerii Teutoni sunt asa cum ne-a aratat Domnul si Mantuitorul nostru Isus Hristos care a promovat CREDINTA, SPERANTA si IUBIREA. Doamne ajuta.

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 06 May, 2016

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 0 0 0