Interviu cu Stefan Ressler, candidatul FDG la Primaria Satu Mare, in exclusivitate pentru smlive.ro

Interviu cu Stefan Ressler, candidatul FDG la Primaria Satu Mare, in exclusivitate pentru smlive.ro

Interviu cu Stefan Ressler, candidatul FDG la Primaria Satu Mare, in exclusivitate pentru smlive.ro

 

smlive: Spune-ne cateva cuvinte despre Ressler  Stefan, candidatul FDG la Primaria Satu Mare.

Stefan Ressler :  Sunt un tanar avocat care s-a nascut in Satu Mare si care, după finalizarea studiilor juridice a decis să se reîntoarcă in Satu Mare, deși aveam posibilitatea să mă îndrept spre marile firme de avocatură din capitala. Am decis sa ma reîntorc pentru ca am convingerea ca orice persoana competenta si serioasa poate sa isi faureasca un viitor in acest oras si doresc sa ma implic in viitorul acestei urbe, observand o serie de disfunctionalitati majore in plan politic si administrativ.

 

smlive: Cum ai  primit  nominalizarea FDG pentru candidatura la Primarie si ce te-a determinat sa accepti ?

Stefan  Ressler :   In cadrul forumului german au fost propuse 3 nume pentru sondajul de opinie, prin care s-a ajuns la desemnarea posibilului candidatului la Primăria Satu Mare. In urma acestui sondaj a rezultat ca subsemnatul aș avea cele mai multe intenții de vot. Consider ca este o onoare pentru mine sa fiu candidatul Forumului German la Primaria Satu Mare si sunt constient si de responsabilitatea   unei astfel de desemnari.

 

smlive: Care este, pe scurt,  programul pentru Primaria Satu Mare?

Stefan Ressler :  Consider ca municipiul Satu Mare, are nevoie de o altfel de politica, de un plan si program politic care sa fie bine ancorat in realitati. Obiectivul nostru principal este acela de a putea oferi sătmarenilor o alternativă viabilă și o echipă competenta care să conduca  acest oraș, persoane care vor fi desemnate pe baza competențelor și nu a culorii politice. Infrastructura, locuintele sociale, siguranța cetățenilor, educația, serviciile publice sunt o prioritate pentru  toți locuitorii acestui oraș, aspecte pe care le vom expune spre analiza in campania electorala.

 

smlive: Cu cine vezi o posibila alianta a FDG la alegerile locale?

Stefan Ressler :  FDG este deschis pentru orice discuție care poate duce la o dezvoltare a acestui municipiu, discuție care nu este bazată strict pe criterii de origine și culoare politică. Asistam de 4 ani la un circ continuu între Primar și Consiliul Local Satu Mare, un oraș nu are cum să se dezvolte dacă nu există înțelegere și sprijin reciproc, consider că este nevoie de un consens pentru dezvoltarea acestui oraș.

 

smlive: Care ar fi prima masura pe care ai lua-o in calitate de primar al municipiului Satu Mare?

Stefan Ressler :  As încerca să reduc și să urmăresc îndeaproape orice cheltuieli publice și să demonstrez că administrația este în folosul cetățenilor.

 

smlive: Ce lipseste Satmarului pentru a  fi in rand  cu celelalte orase mari din Transilvania?

Stefan Ressler :  Infrastructură, o administrație eficienta și orientată spre cetățean, locuințe sociale, plan urbanistic si o arhitectura clara a orașului sunt cateva aspecte care pot fi considerate diferite față de alte orașe din țară.

 

smlive: Ce i-ai reprosa actualului primar al Satmarului si actualei administratii locale?

Stefan Ressler :   Nu înțeleg să fac o campanie electorală prin care să aduc reproșuri sau să denigrez alte persoane. Eu consider că o persoană responsabilă trebuie să explice ce ar face el diferit, în acest sens consider că administrația ar trebui să fie mai atentă la accesarea fondurilor europene, primarul ar trebui să formeze o echipă serioasă de lucru în cadrul instituției pe care o conduce, prin care fiecare angajat să își pună amprenta pe dezvoltarea acestui oraș și să găsească soluții pentru rezolvarea problemelor, deoarece ne-am cam săturat de incompentență.

 

smlive: Numeste-ne 3 proiecte pe care le vei demara in calitate de primar?

Stefan Ressler :

  1. Eficientizarea circulației;
  2. Evidențarea clară și eficentizarea cheltuielilor publice;
  3. Promovarea specialistilor si a persoanelor competente din administrație;

 

smlive: Cum consideri ca ar putea fi rezolvata problema parcarilor  din Satu Mare?

Stefan Ressler :   Soluția este aceea de a crea o parcare subterană sau supraterană, deoarece numărul autoturismelor a crescut vertiginos insa numărul parcarilor nu s-a schimbat.

 

smlive: Ar trebui sa reprezinte  echipa de fotbal Olimpia Satu Mare si stadionul o prioritate  pentru satmareni?

Stefan Ressler :  Fotbalul si sportul sunt o prioritate pentru orice locuitor al municipiului, consider că o administrare competenta ar putea aduce un suflu nou in acest domeniu. Olimpia Satu Mare, este echipa de fotbal emblemă a acestui oraș pe care trebuie să o sprijinim.

 

smlive: Cine este modelul  tau de politician?

Stefan Ressler :   Politica este în continuă mișcare, ceea ce este bun astăzi, poate mâine va fi greșit, însă anumite calități și trăsături sunt neatinse de timp, astfel pot deveni modele demne de urmat. Consider că un astfel de personaj politic demn de urmat poate fi Konrad Adenauer.

 

smlive: Pe cine vezi cel mai puternic  contracandidat la Primaria Satu Mare?

Stefan Ressler :  Orice persoana care se inscrie in competiție electorală poate fi privit ca și un contracandidat puternic.

 

smlive: Sunt pregatiti satmarenii pentru a alege un primar tanar?

Stefan Ressler :  Nu am crezut niciodata ca diferentierea dintre persoane trebuie sa se faca in funcție de varsta, sunt convins ca satmarenii vor vota competenta și dezvoltarea acestui oraș. Trebuie sa constatăm însă și faptul că o schimbare poate fi implementată mai ușor cu persoane tinere.

 

 

smlive: Ce parere ai despre clasa politica romaneasca , in general si despre cea satmareana , in particular?

Stefan Ressler :  Clasa politica din Romania a demostrat in ultimi 26 de ani ca nu este competenta sa conduca aceasta tară, interesele urmărite se limitau la cele unor grupuri, fara a avea in vedere necesitatiile populației.

Municipiul Satu Mare nu este cu nimic mai diferit din acest aspect, cel mai limpede putem observa faptul că nu ne îndreptăm într-o direcție bună, dacă ne uităm în jur. Foarte multe persoane au fost promovate în acest județ care nu aveau  calitățiile și competențele necesare pentru a îndeplini sarcinile de serviciu.

 

smlive: Ce mesaj  ai vrea sa transmiti, in incheiere, satmarenilor?

Stefan Ressler :  Aș dori să transmit sătmărenilor faptul că este momentul  în care trebuie să ne rupem de anumite tipare prefigurate în minte, trebuie să ne distanțăm de un vot etnic și este necesar ca fiecare persoană care își iubește orașul să se implice în schimbarea urbei, pentru a crea un oraș pe care ni-l dorim cu toții.

 

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 21 January, 2016

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 0 0 0