La Satu Mare se poate face programarea căsătoriilor online

La Satu Mare se poate face programarea căsătoriilor online

La Satu Mare se poate face programarea căsătoriilor online

Programarea căsătoriilor de la distanţă se poate face din ianuarie accesând site-ul primăriei Satu Mare – Servicii Online. www.satu-mare.ro

  • Programarea on-line se poate utiliza numai în cazul căsătoriilor încheiate între cetăţeni români. Pentru căsătoria cu un cetăţean străin, sau între cetăţeni străini, vă rugăm să vă adresaţi în timp util, ofiţerului de stare civilă de la ghişeu, pentru informaţii suplimentare despre actele necesare, dat fiind legislaţia diferită a ţării de provenienţă a cetăţeanului străin.
  • Căsătoria se poate încheia în a 10-a zi de la data depunerii declaraţiei de căsătorie (se socoteste atât ziua depunerii dosarului cât şi ziua oficierii căsătoriei).
  • Căsătoria civilă se încheie în intervalul orar stabilit în acest scop, de către Serviciul Stare Civilă.
  • Rezervarea se face cu cel puţin 10 zile înainte de data oficierii căsătoriei.
  • Prin continuarea procedurii de rezervare sunteţi de acord cu prelucrarea datelor personale, în conformitate cu prevederile Legii nr.677/2001, pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.

Program ghişeu: zilnic între orele 8:00-11:00; 12:00-16:30, în zilele de joi până la 18:30

Telefon: 0261 807 568 după ora 15.30 – tel. 0261 807 571

Oficiere căsătorii: luni, miercuri, joi, vineri, sâmbătă şi duminică conform intervalului orar stabilit în acest scop.

In temeiul art.285 din Codul Civil (Legea nr.287/2009 republicată), orice persoană poate face opunere la căsătorie, dacă există o piedică legală ori dacă alte cerinţe ale legii nu sunt îndeplinite. Opunerea la căsătorie se va face numai în scris, cu arătarea dovezilor pe care ea se întemeiază în termen de 10 zile de la data afişării.

Aplicatia a fost creată de către d-nul Pop Cristian şi angajatii de la Serviciul Starea civilă din cadrul Directiei de Evidentă a Persoanelor a municipiului Satu Mare, motiv pentru care nu există costuri cu privire la darea în folosintă şi exploatarea acesteia.
Prezentarea oficială a avut  loc la data de 9 ianuarie 2014, dată până la care a fost verificata functionallitatea acesteia, si  aduse imbunătătiri.

Sursa: www.satu-mare.ro

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 16 aprilie, 2018

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.