Orasele cu care Satu Mare este infratit

Orasele cu care Satu Mare este infratit

Orasele cu care Satu Mare este infratit

Municipiul Satu Mare duce o politică de stabilire de contacte la nivel european. În acest scop, au fost stabilite parteneriate cu următoarele orașe:

Nyíregyháza este un oraș în Ungaria. Este reședința comitatului Szabolcs-Szatmár-Bereg și unul dintre cele 23 orașe cu statut de comitat ale țării. Are o populație de 116 899 locuitori și suprafață de 274,46 km².

Zutphen este un oraș în provincia Gelderland, Țările de Jos.Populatia este aproape de 50.000 de locuitori .

Wolfenbüttel este un oraș din landul Saxonia Inferioară, Germania. Populatia este de asemenea undeva in jurul cifrei de 50.000 de locuitori.

Schwaz este un oraș în Austria, in provincia Tyrol si are  o populatie de aproximativ 13.000 de locuitori. Fiind intr-o zona montana , Schwaz a fost inca  din evul mediu un important  centru minier.

Rzeszów este un municipiu în sud-estul Poloniei (regiunea istorică Galiția). Este centru administrativ al voievodatului Podcarpatiei și are aproximativ 180.000 de locuitori .  În ultimii ani turismul a cunoscut o dezvoltare importantă în Rzeszow. Astfel monumente precum Castelul Familiei Lubomirski, Sinagoga din „Orașul Vechi”, Complexul Monahal Bernardinen, Muzeul Orașului Rzeszow, Galeria Szajna sau Teatrul Wanda Siemaszkowa fac din Rzeszow o tot mai solicitată destinație turistică.

Bereg  este un oraș din Regiunea Transcarpatia, Ucraina.

Orașul Bereg este centrul administrativ al raionului cu același nume. Este situat în apropierea frontierei ungare, la 51 de kilometri la sud de Ujhorod și la 623 de kilometri la sud-vest de Kiev. În anul 2010, populația orașului se ridica la 24 615 de locuitori.

Ujhorod este un oraș aflat în vestul Ucrainei, aproape de granița cuSlovacia și Ungaria. Numele orașului vine de la râul Uj, care îl traversează.Popiulatia este in jur de 116.00 de locuitori.

Înfrăţirea între oraşe reprezintă o realitate pentru Europa de astăzi, deoarece un număr mare de municipalităţi sunt unite prin acorduri formale de înfrăţire a oraşelor. Un asemenea parteneriat are drept scop încurajarea cooperării oraşelor şi înţelegerea reciprocă între cetăţenii acestora. Mişcarea de înfrăţire între oraşe s-a dezvoltat după al doilea război mondial, în paralel cu evoluţia procesului de integrare europeană. Unul dintre cele mai mari progrese a fost stabilirea unor legături de înfrăţire între oraşe din statele membre UE şi state din Europa Centrală şi de Est, după căderea Zidului Berlinului, anticipând şi pregătind integrarea în Uniunea Europeană. În prezent, înfrăţirea între oraşe reprezintă o reţea unică şi compactă pe întreg teritoriul Europei şi dincolo de graniţele acesteia, având astfel un rol deosebit în ceea ce priveşte provocările cu care se confruntă Europa de astăzi, reflectate în obiectivele acestui program.

Înfrăţirea între oraşe se bazează pe angajamentul cetăţenilor, în colaborare cu autorităţile şi asociaţiile locale. Prin urmare, acest program reprezintă un semn şi un imbold pentru participarea activă. Aceasta încurajează schimburile de experienţă dintr-o o varietate de subiecte de interes european şi acordă oportunităţi unice în ceea ce priveşte informarea despre viaţa zilnică a cetăţenilor din alte state europene. Datorită combinării acestor elemente, programul de înfrăţire între oraşe prezintă un potenţial real de intensificare a înţelegerii reciproce dintre cetăţeni, cultivând un simţ de posesiune al Uniunii Europene şi dezvoltând un sentiment de identitate europeană.

Sursa: wikipedia

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 12 aprilie, 2013

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.