Pepiniera Lazin reînvie savoarea și gustul vechilor soiuri românești

Pepiniera Lazin reînvie savoarea și gustul vechilor soiuri românești

Pepiniera Lazin reînvie savoarea și gustul vechilor soiuri românești

Pepiniera Lazin din Apa este o pepinieră autorizată, aflată sub controlul I.T.C.C.S.M.S. și a U.F. Satu Mare și se supune tuturor regulilor de autorizare, certificare și control în conformitate cu legislația națională și europeană în vigoare. Sănătatea puieților este garantată !

Produc deopotrivă pentru amatori și profesioniști, pomi sănătoși, cu rădăcini puternice și cu coroana proiectată, crescuți cu grijă și pasiune, ce vor intra repede pe rod spre bucuria celor ce-i plantează, a copiilor și nepoților lor.

Pentru amatori, încearcă să reînvie savoarea și gustul vechilor soiuri românești (și nu numai) şi să readuca în cultură pomi rezistenți la boli, dăunători, ger și secetă, adaptați solurilor și climei noastre. Au descoperit, prin livezile vechi, meri Parmen și Pătul,  Şovari și  Poinic,  Rozmarin sau Popeşti, dar și prune bistrițene și ringlote, cireșe pietroase, moșmoane și gutui. 

Le înmulțesc din dorința de a  oferi pomi care pot produce pentru copii și nepoții noștri fructe sănătoase, gustoase și atrăgătoare, cu mai puține substanțe toxice.

De asemenea, au în sortiment soiuri consacrate ce nu pot lipsi din grădini: JonathanGolden Delicoius și Florina la măr, Renclod și Stanley la prun, Williams și Curé la păr, etc.
Veţi găsi întotdeauna la ei sfatul necesar pentru o alegere bună a sortimentului, pentru a avea fructe proaspete tot anul, dar și pentru o tehnică de plantare și o amplasare corectă.

Vă vor pune la dispoziție și sfaturi pentru îngrijire – tăieri, tratamente și altele.

Pentru profesioniști și cei care doresc să investească în livezi comerciale, produc la comandă puieți din combinațiile soi-portaltoi cerute.

 Capacitatea de producție este de 50-60.000 puieți anual, folosind materiale inițiale certificate, VT sau VF din pepiniere specializate din Germania, Olanda, Ungaria sau din rețeaua ICPP Pitești-Mărăcineni, chiar si  puieți „knipp”, cu 3-7 ramuri anticipate și intrare rapidă pe rod, graţie unei tehnologii sănătoase și bine studiate.

 Telefon: 0756 072 115, 0756 072 092

 Email: pepinieralazin@gmail.com

 Website: www.pepinieralazin.ro

 Facebook: www.facebook.com/pepinieralazin

 Adresa: Comuna Apa, strada Principală, nr. 649 (centru), jud. Satu Mare

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 30 octombrie, 2017

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.