Proiectul “antigrindină” intră în faza de implementare la Satu Mare

Proiectul “antigrindină” intră în faza de implementare la Satu Mare

Proiectul “antigrindină” intră în faza de implementare la Satu Mare

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Atenuarea efectelor negative ale căderilor de grindină în județul Satu Mare”. Acest proiect a fost depus și câștigat de Consiliul Județean Satu Mare prin intermediul unui program european transfrontalier.

Astăzi, în urma semnării contractului și de către președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, s-a dat undă verde implementării proiectului care are ca obiectiv realizarea unui sistem antigrindină prin tehnologia generatoarelor terestre.

Proiectul inițiat de Direcția de Dezvoltare Regională din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean, a câştigat finanţare din partea Uniunii Europene prin Programul Interreg V-A România-Ungaria, cu un buget total de 1.544.205 euro. Bugetul aferent județului Satu Mare este de 866.722 de euro. Finanțarea constituie 98% din cheltuielile eligibile și include finanțarea din partea Uniunii Europene de 85% și cea de cofinanțare națională de 13%. Contribuția proprie asigurată din partea judeţului Satu Mare este de 17.343 de euro (2%).

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 15 aprilie, 2018

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.