Proiectul „Seri Pozitive” continua: A doua temă lunii Martie 2014 – ”Adolescența între vis și realitate”

Proiectul „Seri Pozitive” este iniţiat de Asociaţia Schimbare Pozitivă din Cluj cu scopul de a crea un cadru de întâlnire şi împărtăşire de informaţii pe teme bine definite conduse de oameni cu experienţă. Participând la astfel de întâlniri poți găsi soluții la problemele care te frământă, poți socializa şi cunoaște oameni noi sau poți chiar lega prietenii. Întâlnirile din Satu Mare sunt conduse de către Delia Danea – psiholog şi trainer, iar invitaţii sunt oameni din comunitate care te pot inspira să faci şi tu schimbări pozitive în viaţa ta.

A doua temă lunii Martie 2014 – ”Adolescența între vis și realitate”

 Invitat: Nicoleta Mihali – psiholog și psihoterapeut

Adolescența este o paletă de sentimente, imagini și trăiri cu care omul se joacă la un moment dat al vieții și care uneori poate fi atât de frumoasă încât unii mai stau o zi, o lună, un an, adolescenți doar pentru a mai simți o dată emoțiile vârstei.

Sunt Nicoleta Mihali, psiholog și psihoterapeut adlerian, fascinată de copii, de universul lor și de metamorfoza transformărilor adolescentine.

Știu că fiecare vârstă are farmecul şi splendoarea ei, dar cea a adolescenţei este cunoscută ca fiind vârsta de aur, a marilor elanuri, momentul în care „laboratorul” personalităţii creează cunoaşterea de sine, autodescoperirea şi autovalorizarea.

Totodată, adolescența este considerată vârsta crizelor și a nesiguranţei, a insatisfacţiei și a dramelor, a  viselor „neîmplinite”, a iubirilor „imposibile” şi a relaţiilor „dezastruoase”.

Adolescenții se simt neînţeleşi, confuzi, vinovaţi, inferiori/ superiori, şi uneori sunt incapabili să facă faţă schimbărilor prin care trec.

Ei își doresc să fie apreciaţi şi valorizaţi, să li se acorde încredere, să fie consultaţi în problemele care îi privesc, şi să se ţină cont de opiniile şi de alegerile lor.

De aceea, este esenţial să luăm în considerare ce spunea A. Adler ”Permiteţi copiilor voştri să audă şi să vadă aspectele negative ale lumii în timp ce simt încă siguranţa influenţei parentale. Cu alte cuvinte învăţaţi-l pe copilul vostru să aibă grijă de el însuşi.”

Rolul părinților este acela de a oferi suport constant adolescentului, de a veghea la menținerea și modelarea comportamentului acestuia, cu multă răbdare și având ca ghid Cei 4 ”C” cruciali (despre care vorbeau Betty Lew Lou Bettner şi Amy Lew în “De ce are nevoie un copil pentru a reuși”) – Conectare, Capabilitate, A Conta, Curaj.

Conectivitatea ajută adolescenții  să știe ca nu sunt singuri, că ceilalți sunt lângă ei dacă au nevoie.

Să se simtă capabili, îi ajută sa se simtă în control, că pot face ceva să se ajute pe ei şi pe cei din jur.

Știind că ei contează, pot realiza ceva și știu că e importanta contribuția lor.

Iar …Curajul este esențial pentru încercările care îi așteaptă în societate.

Data: 25 Martie 2014 orele 18 – 20

Locaţia: Sediul Asociației Consult Scolari, Str. Aurel Vlaicu, Nr. 151.

Înscrieri: http://schimbarepozitiva.ro/adolescen-a-ntre-vis-i-realitate/

La sfârşitul întâlnirii, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru acoperirea costurilor de organizare. Însă, nu lăsa banii să te împiedice să vii la aceste seri. Setează-ți intenția și toate se vor aranja pentru tine.

În perioada 5-6 aprilie 2014 se desfășoară la Cluj cea de-a șasea ediție a evenimentului Sărbătorește-ți viața un eveniment național bianual de dezvoltare personală, inițiat de Asociația Schimbare Pozitivă. În cadrul acestei Seri Pozitive se oferă ca premiu la tombolă o invitație de participare gratuită la acest eveniment. Mai multe detalii găsiți aici: http://sarbatoresteviata.schimbarepozitiva.ro/

Partenerii Serilor Pozitive Satu Mare sunt: Asociația Consult Scolari, SM Live, Jurnalul de Nord Vest, Jurnalul de Satu Mare, Sătmăreanul, Revista Zile şi Nopţi Satu Mare, ProFM Satu Mare, Biblioteca Județeană Satu Mare și Asociaţia pentru Copii şi Tineri ACT4U.

Persoana de contact: Delia Danea – Psiholog&Trainer, coordonator proiect Seri Pozitive Satu Mare, telefon 0745 – 612899, e-mail: contact@viata-un-dar.ro

rsz_1rsz_logo_seri_pozitive_2

 

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 14 martie, 2014

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.