20 de șoferi au rămas fără permis de conducere pe drumurile din județul Satu Mare

20 de șoferi au rămas fără permis de conducere pe drumurile din județul Satu Mare

20 de șoferi au rămas fără permis de conducere pe drumurile din județul Satu Mare

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 21 mai a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 180 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, la data de 21 mai a.c., pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de alertă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 180 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 43 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 20 de conducători auto și au ridicat 2 certificate de înmatriculare.

Dintre aceștia, 10 șoferi cu vârste cuprinse între 19 și 56 de ani, au fost filmați și înregistrați de aparatul radar circulând cu viteze de la 101 km/h până la 124 km/h atât în afara cât și în interiorul localităților, în cazul acestora polițiștii au dispus suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Alți 4 conducători auto cu vârste cuprinse între 31 și 52 de ani au fost depistați de polițiști în timp ce au efectuat depășiri neregulamentare iar 2 șoferi de 34, respectiv de 56 de ani, au fost surprinși de polițiști la volanul unor autoturisme în timp ce vorbeau la telefonul mobil fără a folosi dispozitivul de tip “mâini libere”, în concurs cu alte contravenții.

Infracțiuni rutiere constatate în flagrant delict de polițiști

La data de 21 mai a.c., în jurul orei 07.50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Satu Mare au identificat pe raza municipiului Satu Mare un bărbat, de 56 de ani, din comuna Doba, care se afla la volanul unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat astfel că a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Tășnad, au depistat la data de 21 mai a.c., în jurul orei 12.40, un tânăr, de 20 de ani, din localitatea Supuru de Jos, în timp ce conducea pe raza localității de domiciliu, un moped tip motocros care nu avea aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare/înregistrare.

În urma verificările efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deținea permis de conducere de nici o categorie iar mopedul condus nu figura ca fiind înmatriculat sau înregistrat.

În ambele cazuri cercetările continuă în cadrul dosarelor penale întocmite.

Sursa: IPJ Satu Mare

 

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 22 mai, 2020

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.