A fost semnat contractul de reabilitare a clădirii Dispensarului TBC din Satu Mare

A fost semnat contractul de reabilitare a clădirii Dispensarului TBC din Satu Mare

A fost semnat contractul de reabilitare a clădirii Dispensarului TBC din Satu Mare

Clădirea Dispensarului de Pneumoftiziologie (TBC) Satu Mare intră în reabilitare începând cu data de 1 iunie 2020.

În cursul zilei de astăzi, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba și vicepreședintele Ioan Rus au semnat cu administratorul firmei F Haus SRL, Iuliu Follert, contractul în valoare de 1.040.667 lei, fără TVA, care prevede realizarea lucrărilor de infrastructură a clădirii de pe strada Ialomiței nr. 1.

În prezent, clădirea dispensarului se află într-o stare avansată de uzură, iar lucrările prevăd reabilitarea unității medicale atât în interior, cât și în exterior. Constructorul are la dispoziție 8 luni pentru derularea lucrărilor.

În paralel cu reabilitarea clădirii, Consiliul Județean Satu  Mare va începe licitația pentru achiziția echipamentelor medicale necesare pentru modernizarea procesului de diagnosticare și monitorizare a stării de sănătate a pacienților. Printre aparaturile de ultimă generație care se vor achiziționa se numără și un aparat Roentgen. Contractul mai prevede și dotarea cu mobilier adecvat cabinetelor medicale. Proiectul, finanțat prin PNDL II, are o valoare estimată de 1.275.570 lei, fără TVA.

Pe toată durata reabilitării, procesul medical nu va fi afectat în mod semnificativ. Sătmărenii vor avea în continuare acces la servicii medicale, în urma unei programări telefonice. Pacienții sunt rugați să urmeze întocmai circuitul stabilit de medici, cu respectarea normelor de igienă și distanțare socială impuse de pandemia de coronavirus.

Anual, în Dispensarul de Pneumoftiziologie Satu Mare sunt diagnosticate, în medie, 7.000 de persoane.

 

 

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 20 mai, 2020

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.