Cum se simte sexul pentru femei, în funcţie de vârstă: există sau nu momentul când o femeie „înfloreşte“ din punct de vedere sexual

Se spune că femeile ating maturitatea sexuală şi se bucură de cea mai bună perioadă din punct de vedere sexual în preajma vârstei de 30 de ani. Un sexolog infirmă însă această teorie, mai ales că femeile s-au emancipat şi viaţa lor sexuală s-a schimbat.

Sexologul american Trina Read consideră că nu există o vârstă anume la care femeia atinge maturitatea sexuală şi are parte de cea mai înfloritoare etapă din punct de vedere sexual, deşi s-a vehiculat zeci de ani varianta vârstei de 30 de ani.

Read spune că această teorie a fost lansată odată cu publicarea cărţii Sexual Behavior in the Human Female, în 1953, de către reputatul doctor Alfred Kinsey, volum bazat pe o cercetare realizată în 1940, la care au participat peste 5.000 de femei cu vârsta de aproximativ 30 de ani.

Cum la acel moment sexul premarital nu era văzut cu ochi buni, cele mai multe femei de 30 de ani erau deja căsătorite şi aveau şi câţiva copii, lucru care nu prea mai este valabil în ziua de azi, deci era normal ca portretul femeii de 30 de ani să fie unul al unei persoane dezinhibate sexual, pentru acele timpuri. Astăzi însă nu mai este ieşit din comun ca femeile să aibă mai mulţi parteneri sexuali înainte de căsătorie şi sunt şi mult mai încrezătoare din punct de vedere sexual.

Cititi continuarea pe adevarul.ro, click aici

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 04 ianuarie, 2016

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.