19 conducători auto au rămas fără permis de conducere pe drumurile din județul Satu Mare

19 conducători auto au rămas fără permis de conducere pe drumurile din județul Satu Mare

19 conducători auto au rămas fără permis de conducere pe drumurile din județul Satu Mare

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat cu ocazia Sărbătorilor Pascale activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 170 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de alertă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 170 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 56 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 19 conducători auto, astfel:

– 8 șoferi, au fost filmați și înregistrați de aparatul radar circulând cu viteze care au depășit viteza maximă admisă cu peste 50 km/h;
– 5 șoferi au fost depistați de polițiști sub influența băuturilor alcoolice;
– 3 dintre aceștia a efectuat depășiri neregulamentare, încălcând marcajul longitudinal continuu;
– Alte 3 permise de conducere au fost reținute de polițiști pentru diverse abateri la regimul rutier.

Duminică, 2 mai a.c., în jurul orei 22.40, polițiștii din cadrul Poliției oraș Negrești Oaș, au depistat un tânăr, de 27 de ani, din comuna Târșolț, care se afla la volanul unui autoturism, pe DN 19, în localitatea Negrești Oaș, sub influența băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,80 mg/l, alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Tot, în noaptea de 02/03 mai a.c., în jurul orei 02.30, polițiștii din cadrul Poliției oraș Negrești Oaș, au depistat un alt tânăr, de 21 de ani, din oraș Negrești Oaș, care se afla la volanul unui autoturism pe raza localității de domiciliu, sub influența băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,84 mg/l, alcool pur în aerul expirat, astfel că și acesta a fost condus de polițiști la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În ambele cazuri cercetările continuă în cadrul dosarelor penale întocmite sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Sursa: IPJ Satu Mare

 

 

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 04 mai, 2021

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.