Acțiune de protest a lucrătorilor din domeniul agricol. Peste 70 de tractoare și utilaje agricole

0
52
Fermierii sătmăreni au organizat o acțiune de protest al lucrătorilor din domeniul agricol la niveul județului Satu Mare. Peste 70 de tractoare și utilaje agricole au fost aduse de fermierii sătmăreni în municipiul Satu Mare, aceștia fiind nemulțumiți de modul în care sunt tratați de marile lanțuri de magazine, dar și față de legislația actuală în domeniul agricol.
Acțiunea de protest s-a desfășurat întrre orele 12-14 iar la final reprezentanții fermierilor s-au deplasat la sediul Instituției Prefectului județul Satu Mare pentru a depune un memoriu.
Prefectul Radu Roca împreună cu subprefecții Altfatter Tamás și Romeo Pop , cu directorul de Cancelarie, Radu Iancu și Ramona Antonescu, șef serviciu au discutat cu conducerea Uniunii de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Taurin BOVICOOP .
La întâlnire au participat directorul Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor ( DSVSA) Satu Mare, Niculae Dumuța și Valentin Ioan Breban , comisar-sef adjunct in cadrul Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (Cluj) , iar din partea Uniunii de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Taurin BOVICOOP, președintele Daniel Frei, directorul executiv, Iasmina Blidar și fermierul Porombovits Gellert.
Președintele Daniel Frei i-a înmânat prefectului Radu Roca un memoriu în care sunt menționate revendicările fermierilor.
Prefectul Radu Roca a luat act de solicitările reprezentanților Uniunii de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Taurin BOVICOOP și i-a asigurat că în cursul zilei de marți , 29. 11.2022 va trimite din partea Instituției Prefectului județul Satu Mare o adresă către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale ( MADR) , Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor ( ANSVSA) și către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor ( ANPC) cu toate solicitările fermierilor.
Comentarii Facebook