Acțiune în municipiul Satu Mare pentru verificarea modului în care se respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

0
28

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

La data de 15 octombrie a.c., în intervalul orar 8.30-10.30, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică-Compartimentul Proximitate au desfășurat o acțiune, în municipiul Satu Mare, pentru verificarea modului în care se respectă prevederile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În cadrul activității, polițiștii au informat cetățenii și operatorii economici cu privire la noile reglementări legislative privind prevenirea răspândirii virusului SARS COV-2.

Astfel, au fost verificați 9 operatori economici cu obiect de activitate alimentație publică și au fost identificate și legitimate 62 de persoane.

Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1 000 de lei, pentru  nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În contextul actual, polițiștii recomandă tuturor cetățenilor să conștientizeze importanța, atât pentru propria persoană, cât și pentru întreaga comunitate, a respectării măsurilor pentru limitarea riscului de răspândire a infectării cu coronavirus.

Polițiștii sătmăreni efectuează zilnic astfel de activități. Subliniem faptul că scopul acestora nu este de a aplica sancțiuni contravenționale. Cu toate acestea, polițiștii nu vor tolera abateri de la respectarea legii, întrucât o abordare constantă a unei conduite preventive și responsabile este esențială pentru a limita riscul de infectare și transmitere a virusului.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.

Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Totodată, solicităm tuturor cetățenilor să se informeze din surse sigure cu privire la noile reguli ce vor intra în vigoare și să dea dovadă de o conduită responsabilă.

Sursa: IPJ Satu Mare

 

Comentarii Facebook