Caritas – de 25 de ani în folosul comunităţii

Caritas – de 25 de ani în folosul comunităţii

Caritas – de 25 de ani în folosul comunităţii

Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare a ajuns la un sfert de secol de activitate. După înființarea din anul 1990 și până în prezent organizația, sub egida Diecezei Romano-catolice de Satu Mare, cu ajutorul partenerilor, colaboratorilor, angajațiilor și voluntarilor a reușit să ofere sprijin pentru mai mult de 200 de mii de persoane, în cele două județe în care activează, respectiv județul Satu Mare și județul Maramureș.

Acești 25 de ani nu pot să treacă neobservati astfel că organizația a dorit ca prin evenimentul aniversar din 25 septembrie să-și aducă aminte de toate momentele frumoase, câteodată grele, dar totuși importante și semnificative atât din punct de vedere social cât și umanitar și să mulțumească tuturor celor care au fost alături ei.

La evenimentul aniversar au fost invitaţi peste 150 de persoane, oficialități din cele două județe, parteneri și colaboratori atât din România cât și din Germania şi Austria.

Angajaţii organizaţiei şi partenerii invitaţi au participat la o slujbă religioasă oficiată de PS. Episcop Schönberger Eugen special pentru această ocazie. După slujbă cei prezenţi au vizitat Centrul Comunitar „Sf. Martin de Tours” din Turulung, unde a avut loc sfinţirea clădirii în care zilnic îşi desfăşoară activitatea peste 150 de copii proveniţi din medii defavorizate.

De la ora 16 sărbătoarea a continuat cu o festivitate organizată la Filarmonica „Dinu Lipatti”. Festivitatea a început cu un mini concert simfonic, după care cei prezenţi au fost salutaţi de PS. episcop Schönberger Eugen şi de către directorul general al organizaţiei, Láng Ladislau. Oficialităţile prezente şi musafirii sosiţi de peste hotare au felicitat organizaţia pentru munca şi rezultatele frumoase obţinute în cei 25 de ani de activitate şi au urat mult succes în continuare. Kósa Attila Kálmán, directorul responsabil pentru serviciile sociale şi Hackl Thomas responsabil proiecte de finaţare au prezentat serviciile oferite şi rezultatele atinse de Caritas şi viziunea de viitor a organizaţiei. La final festivitatea a fost încheiată cu un film de scurt metraj prezentând tipurile de servicii şi beneficiarii organizaţiei.

După festivitate cei prezenţi au putut viziona o expoziţie de fotografii despre activitatea şi beneficiarii organizaţiei expusă în holul filarmonicii, iar ziua s-a încheiat cu o cină festivă.

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 25 septembrie, 2015

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.