Castigatorii premiilor GOPO 2013

Aseara a avut loc cea de-a 7-a editie a Premiilor GOPO, cea mai importanta distinctie a cinematografiei romanesti, iar filmul lui Radu Jude, „Toata lumea din familia noastra” a fost desemnat cel mai bun film romanesc al anului 2012!

 

Premiile Gopo poarta numele marelui cineast roman Ion Popescu-Gopo, cel care a castigat Palme d’or la Festivalul International de Film de la Cannes din 1957 cu filmul de scurt metraj „Scurta istorie”.

Unii dintre cei mai de vaza reprezentanti ai cinematografiei autohtone, dar si o serie de personalitati din media si peisajul cultural romanesc, au pasit aseara pe covorul rosu din fata  Operei Nationale din Bucuresti, luminati de blitzurile fotografilor.

Gala s-a putut vedea  live, la ProCinema sau online, pe www.premiilegopo.ro sau www.voyo.ro.

Juriul format din din regizorul Marian Crisan, actrita Ana Ularu, producatoareaVelvet Moraru, directorul de imagine Alexandru Sterian, scenografa Viorica Petrovici si criticii de film Cristian Tudor Popescu, Cristi Luca, Alin Ludu DumbravaCristi Marculescu Anca Gradinariu a avut de ales din 61 de filmeromanesti lansate in cinematografe sau in festivaluri in 2012.

Din pacate, cel mai premiat film al anului, Dupa Dealuri,  nu a intrat in competie, la solicitarea regizorului Cristian Mungiu . De asemenea, considerand ca nu are suficiente optiuni, juriul a hotarat sa nu acorde nici o nominalizare la categoria Cea mai buna actrita intr-un rol principal.

Cele mai multe nominalizari le-au avut filmele „Undeva la Palilula”, debutul cinematografic al regizorului de teatru Silviu Purcarete care a primit 11 nominalizari, “Toata lumea din familia noastra” si “Visul lui Adalbert”  fiecare cu cate 9.“

 

Vezi lista intreaga a castigatorilor pe hotcity.ro

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 26 martie, 2013

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.