Cod roșu la Satu Mare. Va fi o temperatură care nu a mai fost înregistrată la Satu Mare

0
61

 Sâmbătă (23 iulie), în sudul Olteniei și al Banatului, precum și în sud-vestul Munteniei valul de căldură va persista, iar local în Transilvania și în zona joasă din Maramureș acesta se va intensifica.

Se vor înregistra valori termice diurne de 37…40 de grade, mai ridicate în Oltenia, iar minimele nu vor coborî sub 18…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

  În județele Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare și Sălaj se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute.

Acestea vor fi cuprinse între 39 și 42 de grade, iar în cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20…24 de grade și disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Temperatura Maxima inregistrata pana acum in judetul Satu Mare a fost de +39,4 °C, la Carei.

Unii satmareni au primit un mesaj Ro-Alert din cauza valului de caniculă care pune stăpânire pe județul Satu Mare, iar inmh.ro a emis cod rosu de avertizare de canicula cu temperaturi care vor fi cuprinse între 39 și 42 de grade.

Codul rosu este emis atunci cand Fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi periculoase, cu un grad de intensitate foarte mare şi cu efecte dezastruoase.

Comentarii Facebook