Descoperire arheologica istorica la Satu Mare: un schelet uman gigant

O descoperire arheologica facuta langa Carei, in judetul Satu Mare, starneste interes atat in Europa, cat si in Statele Unite. Strainii vor sa vina in Romania sa studieze scheletul unui razboinic urias, care a trait in sec. 16 inainte de Hristos.

Cativa muncitori care lucrau la excavarea zonei au descoperit mormantul care a atras imediat atentia specialistilor. Razboinicul a fost inmormantat in afara cimitirului existent in vechea asezare, cu un pumnal pe care il purtau doar cei cu rang inalt. In plus, statura lui impresionanta le-a trezit curiozitatea arheologilor. Imediat l-au botezat Goliat: „Un mormant de razbonic foarte masiv. Din ultimul raport antropologic reiese ca are 1.81, o inaltime foarte mare pentru preistorie. In perioada preistorica statura omului este foarte mica„, a declarat Cristian Virag, arhelog la Muzeul Judetean din Satu Mare.

In apropierea mormantului au mai fost descoperite alte trei cripte, inalte si de 20 de metri, unde se presupune ca ar fi inhumati stramosi ai razboinicului, insa cu ritualuri fastuoase ale vremii.

 

Citeste mai mult pe stirileprotv.ro

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 17 aprilie, 2013

Trackbacks/Pingbacks

  1. Legenda uriasilor care ar fi trait cu mii de ani in urma in Maramures | SM Live - [...] Citeste si: http://smlive.ro/descoperire-arheologica-istorica-la-satu-mare-un-schelet-uman-gigant/ [...]

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.