Dr. Virgil Enătescu s-a stins din viață, la 79 de ani

Dr. Virgil Enătescu s-a stins din viață, la 79 de ani

Dr. Virgil Enătescu s-a stins din viață, la 79 de ani

Dr. Virgil Enătescu s-a stins din viață joi, 22.10.2020 la vârsta de 79 de ani. Ca o recunoaştere a contribuţiei sale ştiinţifice, americanii l-au inclus în rândul celor 500 de genii ai secolului XX, fiind unul dintre cele mai cunoscute personalităţi din Satu Mare.

Virgil Enătescu a fost unul dintre cei mai cunoscuţi medici psihiatri. De asemenea, acesta a mai fost și profesor, academician, scriitor şi inventator, cu zeci de brevete în domeniul inovaţiei și cetățean de onoare al municipiului Satu Mare.

Dr. Virgil Enătescu s-a născut în judeţul Braşov, în anul 1940, stabilindu-se ulterior la Satu Mare. A susţinut primul doctorat în anul 1977 la Institutul de Medicină şi Farmacie Timişoara, unde a definit un nou domeniu: analiza comunicării extraverbale, în care a inclus şi studiul desenului. Al doilea doctorat l-a susţinut la Academia Română în domeniul antropologiei culturale.

A frecventat Cercul de Bionică de la Timişoara și Cercul de Filozofi şi Metodologia Medicinii al Academiei Române, oferind lucrări și comunicări științifice.

Din anul 1955 a fost membru al Academiei de Ştiinţe Medicale, fiind implicat în numeroase proiecte de cercetare, punând bazele informaticii medicale în România.

De asemenea, a iniţiat conferinţele naţionale de informatică medicală MEDINF. A fost preşedinte de onoare al Informaticii Medicale Româneşti şi preşedinte ales al Federaţiei Române de Psihoterapie, fiind declarat cercetător ştiinţific gradul I.

De-a lungul vieţii, Dr. Virgil Enătescu a semnat şapte cărţi şi monografii, şi peste 350 de articole ştiinţifice. În cercetare a deţinut 8 brevete de invenţie şi 2 certificate de inovator.

Dumnezeu sa-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 23 octombrie, 2020

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.