ELEVII LICEULUI GEORGE EMIL PALADE AU MARCAT ZIUA NON-VIOLENȚEI ALĂTURI POLIȚIȘTI ȘI SPECIALIȘTI ANTIDROG

0
85

Data de 2 octombrie a fost decretată încă din 2007 de către Organizația Națiunilor Unite ca fiind Ziua Internațională a Nonviolenței, un omagiu adus unuia dintre cei mai mari promotori ai schimbărilor sociale non-violente, Mahatma Ghandi, născut la 2 octombrie 1869.

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume! este poate cel mai cunoscut citat al lui Mahatma Ghandi și a fost și motto-ul evenimentului organizat la Liceul de Industrie Alimentară George Emil Palade de polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și specialiștii antidrog ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare.

Evenimentul a avut loc ieri, 6 octombrie a.c. și a constat în activități de educație non-formală susținute de specialiști, având în centru 2 teme de interes pentru tineri: modalitățile de rezolvare non-violentă a conflictelor, respectiv consumul de droguri. 75 de elevi din 4 clase, sub coordonarea doamnei director adjunct Alina Popa, au fost implicați în aceste activități.

Elevii au fost provocați să găsească soluții non-violente pentru a preveni și a gestiona mai ușor nemulțumirile și pornirile agresive, specifice unei perioade de creștere și descoperire de sine, cum este adolescența, o perioadă de tranziție spre viața adultă în care toleranța la frustrare redusă îi poate conduce chiar în postura de autori ai unor infracțiuni. Deși consumul de anumite droguri sau de alcool este văzut de elevi ca o modalitate de evadare, de liniștire în situații tensionate sau stresante, specialiștii au reușit să le creioneze tinerilor un tablou mai complet, care include aspectele mai puțin promovate și mai puțin plăcute ale recurgerii la astfel de soluții. Dependența, actele de violență, irascibilitatea crescută și nevoia tot mai mare de consum, sunt indicatori clari ai faptului că drogurile nu liniștesc, ci predispun la violență și infracționalitate.

Comentarii Facebook