Epidemia de gripa porcina luata in serios de catre autoritatile din Satu Mare

Luni, 1 februarie, de la ora 10,00, prefectul judeţului Satu Mare dr. Eugeniu Avram a convocat în şedinţă Grupul de suport tehnic pentru apărarea împotriva inundaţiilor fenomenelor meteorologice periculoase şi accidentelor la construcţiile hidrotehnice în vederea actualizării planului de măsuri conform adresei nr. 523/CPP/25.01.2016 primite de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Tot în cursul zilei de azi, de la ora 12,00 s-a convocat Grupul de suport tehnic pentru asistenţă medicală de urgenţă în caz de dezastre şi epidemii ca urmare a înştiinţării Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă SOMEŞ Satu Mare de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu privire la apariţia epidemiei cu virusul AH1N1 (gripa porcină) pe teritoriul Ucrainei. Prefectul dr. Eugeniu Avram a cerut membrilor acestui grup de suport tehnic elaborarea unui plan de măsuri ce urmează a fi prezentat şi supus adoptării în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În urma acestor dezbateri s-a stabilit convocarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea prezentării si adoptării planurilor de măsuri reactualizate pentru anul în curs a celor două grupuri de suport tehnic.

De asemenea prefectul dr. Eugeniu Avram a cerut reprezentanţilor instituţiilor cu atribuţii în domeniul epidemiologic, responsabilitate, vigilenţă şi profesionalism pentru a preveni apariţia unor astfel de cazuri în judeţul nostru.

Şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va avea loc miercuri 3 februarie, de la ora 10,00, în sala mică a Palatului Administrativ.

Sursa: Prefectura Satu Mare

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 01 februarie, 2016

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.