Casa de Cultură “Dr Augustin Mircea”, în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare și cu sprijinul Primăriei și al Consiliul Local Ardud invită publicul care îndrăgește muzica traditională la Festivalul Internațional de Folclor „Cetatea Codrului” ARDUD, ediția a IX-a. Evenimentul reunește la un loc pasionați dansatori de muzică tradițională, dar și îndrăgiți interpreți de folclor, totul în cadrul unei manifestări menite să promoveze multiculturalitatea și valori tradiționale din țară și din afara țării.
Ca punct de referință al culturii spirituale a unui popor, folclorul încărcat de repere și semnificații transmise din generație în generație cu o consecvență remarcabilă, oglindește identitatea fiecărui popor și constituie o zestre prețioasă care atestă continuitatea de veacuri a fiecăruia.
Vă așteptăm în 13 AUGUST, cu începere de la ora 16.00 să petrecem împreună pe ritmuri tradiționale!
15:00 ~ Parada portului tradițional
15:40 ~ Deschiderea oficială în Cetatea Ardud
16:10~ Ansamblul de dansuri maghiare “Csillagvieag” Ardud
16:40 ~ Cornel Pop
17:00 ~ Călin Borșe
17:20 ~ Ansamblul Folcloric „Păunașii Salvei” , BistrițaNăsăud
17:50 ~ Grupul Vocal „Plaiuri Codrenești”, din Cehu Silvaniei, Sălaj
18:20 ~ Ansamblul folcloric “Rákóczi Kovács Gusztáv Hagyományőrző Együttes”, Nagyecsed, Ungaria
18:40 ~ Malvina Madar Iederan
19:00 ~ Ansamblul folcloric al județului Satu Mare “Doruri Sătmărene” cu soliștii vocali și instrumentiști: Bianca Angela Cionca, Darius Câmpean, Karina Molnar, Liliana Bota, Luca Molnar, Paula Cornea și Adelin Turi.
19.30 ~ Vlad Jurchiș și Bianca Timiș
20:00 ~ Ansamblul folcloric “Cetatea Codrului” Ardud cu soliștii vocali și instrumetiști: Sara Ciorba, Vlad Deac, Darius Matios, Marian Deac, Gabriel Blaga, Marisa și Narcis Șuta
20:30 ~ Ana Holdiș Pop
21:00 ~ Iurie Levcic și Grupul vocal- folcloric „Perla” Cernăuți,
#Ucraina
21:40 ~ Ansamblul HAIDUCII, Chișinău, RepublicaMoldova
22:15 ~ Lavinia Goste și Marius Zorilă