Filiala Nr. 2 „Lucian Blaga” a bibiotecii Satu Mare va fi închisă temporar

0
49

Conducerea Bibliotecii Județene Satu Mare informează publicul cititor despre faptul că Filiala Nr. 2 „Lucian Blaga” din Cartierul Micro 17 este temporar închisă.

Suspendarea temporară a activității este cauzată de producerea unei inundații severe a spațiului de la parterul imobilului de pe B-dul Independenței nr. UH 42–44. Apreciem faptul că producerea inundației este accidentală, și nu provocată cu rele intenții.

Concret, a refulat canalizarea în apartamentul situat la etajul I, chiar deasupra filialei. Din păcate, apartamentul este nelocuit, fapt ce a determinat o acumulare mare de apă reziduală, în zilele nelucrătoare de la finalul lunii mai, a.c. Consecință a acestui fapt, apa a pătruns prin planșeul care separă cele două niveluri în spațiul ocupat de filială și a produs inundația, afectând pereții, instalația electrică, rafturile și mare parte din cărțile depozitate în încăperile destinate serviciilor pentru public. Publicațiile dispuse în regim de depozit nu au fost afectate, însă expunerea lor îndelungată într-un mediu cu umiditate crescută poate afecta iremediabil condiția și sănătatea acestora, știut fiind faptul că hârtia absoarbe foarte repede umiditatea din aer.

Prin urmare, conducerea Bibliotecii Județene Satu Mare a dispus măsura mutării temporare, la sediul central, a celor aproape 25.000 de publicații, izolarea și tratarea cărților afectate de apă pentru a nu pune în pericol sănătatea angajaților și a publicului cititor.

Totodată, s-a dispus identificarea unor spații situate în Cartierul Micro 17 care să corespundă cerințelor minime de funcționare a unei biblioteci de cartier, urmând ca în cel mai scurt timp posibil să fie redeschisă filiala.

Până atunci, utilizatorii serviciilor oferite de Filiala Nr. 2 „Lucian Blaga” sunt invitați și încurajați să frecventeze punctul unic de deservire a publicului, deschis la noul sediu al instituției, pe Strada Iuliu Maniu nr. 2 pentru a beneficia în continuare de serviciile bibliotecii publice.

Menționăm faptul că Biblioteca Județeană a primit sprijinul și susținerea conducerii Consiliului Județean Satu Mare în gestionarea acestei situații regretabile, având și promisiunea că identificarea unui nou spațiu în care filiala să își desfășoare activitatea va reprezenta o implicare și asumare comună.

Mulțumim unităților comerciale care ne-au sprijinit și de această dată oferindu-ne cutii de carton, atât de necesare mutării colecțiilor. Cititorilor noștri le adresăm rugămintea de a ne accepta scuzele pentru eventualele inconveniente create.

 

 

 

 

Paula Horotan, Director adjunct

Biblioteca Județeană Satu Mare

Strada Iuliu Maniu nr. 2

440115 Satu Mare

 

Telefon:

0261711199, interior 116;

0751187054;

0786187084

 

e-mail:

paulahorotan@yahoo.com;

paulahorotan.bjsm@gmail.com

Comentarii Facebook