Finanțarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior

Finanțarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior

Finanțarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior

În conformitate cu prevederile Legii nr.335/2013 privind efectuarea stagiului  pentru absolvenții de învățământ superior, angajatorii care organizează aceste stagii pot solicita finanțarea lor din bugetul asigurărilor de șomaj.

Scopul efecturii stagiului, este de a asigura o tranziție a  absolvenților de învățământ superior de la sistemul de educație la piața muncii, de a consolida competențele și abilitățile profesionale pentru adaptarea la cerințele practice și exigențele locului de muncă, precum  și pentru o rapidă integrare în muncă.

Stagiarul, pe perioada stagiului, se obligă să presteze muncă pentru și sub autoritatea unui angajator, persoană fizică sau juridică, în schimbul salariului, în baza unui contract individual de muncă și a contractului de stagiu.

Angajatorul care încheie un contract de stagiu, pentru o perioadă de  6 luni în condițiile prezentei legi, beneficiază la cerere, pe perioada derulării contractului de stagiu, de o sumă în cuantum de 2.250 lei/lună  acordată din bugetul asigurărilor de șomaj, în limita fondurilor alocate cu această destinație.

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 10 septembrie, 2018

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.