Iarna se lasă așteptată la Satu Mare. Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni

0
41

Pe parcursul acestei săptămâni , valorile termice, în scădere de la o zi la alta, vor coborî până la medii ale maximelor de 5…6 grade și ale minimelor de 1…2 grade.

În săptămâna viitoare, temperatura aerului nu va avea variații semnificative, astfel se vor atinge medii regionale ale maximelor de 5…8 grade și ale minimelor de -1…1 grad.
Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată pe 11 ianuarie.

 În intervalul 09 ianuarie, ora 18 – 11 ianuarie, ora 18, aria ploilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice și va cuprinde toată țara. În jumătatea sudică se vor acumula cantități de apă ce vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp. În zonele de munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1600 m vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură.
Temporar vântul va avea intensificări pe tot parcursul intervalului în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 45…55 km/h. În zona montană înaltă rafalele vor fi de 60…80 km/h cu viteze mai mari, de peste 90 km/h în noaptea de luni spre marți (09/10 ianuarie) în Carpații Meridionali, viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității.

Comentarii Facebook