Ideal Imobiliare – pentru toti satmarenii. Interviu in exclusivitate cu Mirela Sas

Ideal Imobiliare – pentru toti satmarenii. Interviu in exclusivitate cu Mirela Sas

Ideal Imobiliare – pentru toti satmarenii.  Interviu in exclusivitate cu Mirela Sas

In Satu Mare, istoria agentiilor imobiliare incepe imediat dupa revolutie si continua  pana astazi si cu siguranta va  continua mult  timp de  acum inainte.

Au fost multe agentii in acesti ultimi 28 de ani de la revolutie, majoritatea au disparut dar au si ramas cateva agentii care s-au reinventat  pe parcurs, pentru ca si acestea  trebuie sa  tina pasul cu  timpurile in care traim. In ziua de azi in Satu Mare activeaza cateva agentii care au inteles ca cele mai importante calitati ale lor trebuie sa fie: respectul fata de clienti, renumele,  satisfactia si recomandarile vechilor clienti, precum si adaptarea la nou , in special adaptarea la activitatea in spatiul online.

Pentru a afla mai multe detalii, am stat de vorba cu  reprezentanta Ideal Imobiliare, Mirela Sas , care a binevoit sa ne raspunda catorva intrebari.

 

smlive.ro: Spune-ne cateva  cuvinte despre agentia Ideal Imobiliare.

Ideal Imobiliare:  Agentia „Ideal Imobiliare „ a aparut ca urmare a activitatii locale intense din domeniul imobiliarelor in zona Satmarului, ca o necesitate si ca o cerinta a celor care din lipsa de  timp si  de rabdare , au hotarat sa incredinteze o munca grea de triere  a ofertelor si a  ofertantilor.  Pentru ca cei care au incercat sa vanda sau sa cumpere un imobil stiu ce munca  titanica se  ascunde  in spatele acestei activitati. Ideal Imobiliare a aparut pentru a-i scapa pe satmareni de aceasta  activitate laborioasa .

 

smlive.ro: Spune-ne cateva cuvinte si despre tine.

Ideal Imobiliare:  Ma numesc Mirela Sas, am 22 de  ani si cea mai mare realizare a mea de pana acum este minunata mea fetita, Sofia .

  

smlive.ro: De cat timp activezi in domeniul imobiliarelor?

Ideal Imobiliare: Ideea de a infiinta o agentie proprie a venit dupa o experienta plina de satisfactii la una  dintre agentiile de succes din oras. Agentia Ideal Imobiliare a aparut in 2016 iar de  atunci in jurul acestui proiect s-a format o echipa stabila despre care putem sa spunem ca a acumulat experienta si poate sa se numeasca o echipa de success.

 

smlive.ro: Este un domeniu de succes, cel imobiliar in ceea ce priveste orasul nostru?

Ideal Imobiliare: Da, bineinteles. Domeniul imobiliar este intr-o continua dezvoltare iar zona  noastra este una foarte activa din punctul de vedere al tranzactiilor imobiliare. Unul dintre motive este faptul ca multi satmareni lucreaza in afara tarii si cu banii castigati considera cea mai sigura investitie este cea  a imobiliarelor. Alt motiv demn de luat in seama este si aparitia programelor guvernamentale de genul„ Prima Casa„ care a atras multi satmareni , in special tineri , pentru a se stabili la  casa lor .

 

smlive.ro: Care este tendinta preturilor imobilelor in Satu Mare?

Ideal Imobiliare:  Tendinta preturilor imobilelor este   oscilanta. Influenteaza foarte mult puterea de cumparare si veniturile.  Toata lumea stie de „Boom -ul„ imobiliar dinaintea crizei care a inceput in 2008.  Inainte  de 2008 preturile imobilelor au fost foarte  ridicate, in 2008, odata cu venirea crizei, din cauza puterii de cumparare tot mai scazute , preturile imobilelor au scazut semnificativ, tranzactiile imobiliare fiind din ce  in ce  mai putine. Odata cu trecerea timpului, piata si-a revenit la valori mai ridicate si in ziua de astazi tendinta este de usoara crestere.

 

smlive.ro: Cu  ce a venit  special agentia Ideal Imobiliare pentru a atrage clientii?

Ideal Imobiliare:  Fara a spune foarte multe, ma rezum la cateva cuvinte:  RESPECT , APRECIERE, EXPERIENTA,   MUNCA si nu in ultimul rand PASIUNEA pentru ceea ce facem,  specifica varstei noastre. Ne place ceea ce  facem si colaboratorii nostri  observa asta.

 

smlive.ro: Unii satmareni au o reticenta in a  apela la o agentie imobiliara, crezi ca este indreptatita aceasta rezerva?

Ideal Imobiliare: Aceasta reticenta este undeori indreptatita, pentru ca nu exista padure fara uscaturi,  au fost si cazuri cand unele agentii nu au reusit sa isi multumeasca clientii.  Noi punem pe primul plan multumirea celor care ne acorda increderea lor, asa ca principalul nostru obiectiv este , in primul rand, sa primim aprecierea clientilor nostri.

 

smlive.ro: Care sunt avantajele celor care apeleaza la o agentie imobiliara?

Ideal Imobiliare: Sunt multe servicii pe care agentiile le fac gratuit:

  • promoveaza imobilele pe site-urile proprii si pe portaluri imobiliare (cu costuri proprii importante de timp si bani),
  • fac fotografii profesionale din care sa reiasa calitatile si caracteristice importante,
  • consiliaza proprietarii in privinta actelor de proprietate (chiar inainte de a gasi un cumparator),
  • trimit selectii de oferte personalizate potentialilor cumparatori, dupa criterii impuse de ei,
  • programeaza vizionarile,
  • asigura transportul la vizionari, etc.

Toate aceste servicii raman cel mai adesea neplatite, agentia va primi comisionul doar in cazul in care se va finaliza aceastra tranzactie intre cele doua parti prin intermediul agentiei.

In concluzie : se castiga timp, se castiga bani din activitatile care necesita deplasare, promovare, evaluare si daca agentia imobiliara nu isi face treaba, clientul nu plateste niciun leu.

 

smlive.ro: Care sunt  comisioanele cu care lucrati?

Ideal Imobiliare: In cazul vanzarilor de imobile, comisionul cu care lucram noi este de 3 % din valoarea de vanzare a imobilului, dar fara a cobori sub pragul minim impus de  client,  iar in cazul chiriilor, comisonul agentiei  este  jumatate din prima chirie. 

 

smlive.ro: Cum va pot gasi viitorii vostri clienti?

Ideal Imobiliare: Suntem peste  tot 🙂 .

Pe OLX si pe toate site-urile de profil,

pe facebook la acest link (dati click aici).

pe site-ul nostru satumareimobiliare.ro

la adresa de e-mail: contact@satumareimobiliare.ro

la numerele de telefon:  0752192849 sau 0727969136 !

 

smlive.ro: Cum ar trebui sa procedeze cineva care vrea sa apeleze la agentia voastra?

Ideal Imobiliare:  Sa ne contacteze  cu incredere prin oricare dintre mijloacele de mai sus. Le garantam ca nu vor fi dezamagiti.

 

smlive.ro: Unele agentii apeleaza la clauza de exclusivitate. Ce parere ai despre aceasta clauza?

Ideal Imobiliare:  Noi nu agreem si nu practicam aceasta exclusivitate. Clientii nostri sunt liberi sa apeleze la oricare alta agentie imobiliara sau chiar sa incerce sa  vanda singuri  imobilul .  Noi nu vom fi platiti decat daca  tranzactia s-a facut prin agentia noastra .

 

smlive.ro: Sunt multe agentii imobiliare in Satu Mare? Exista o concurenta intre agentiile imobiliare din oras?

Ideal Imobiliare:  Sunt cateva agentii. Fiecare satmarean poate sa numeasca 3-4 agentii de   care  a  auzit.  Unul dintre motoarele economiei de piata este concurenta.  In toate domeniile exista o concurenta . Dar sa nu uitam ca impreuna cu aceasta concurenta exista si intelegerea, pritetenia si nu in ultimul rand  respectul intre oameni.

 

smlive.ro: Agentia Ideal Imobiliare se ocupa doar de imobile din Satu Mare sau la nivelul intregii tari?

Ideal Imobiliare: Noi ne  concentram activitatea in majoritatea cazurilor pe orasul si judetul Satu Mare, dar  avem si alte  imobile din alte regiuni ale tarii. Si avem colaboratorii nostri de la Cluj cu care colaboram in special in domeniul chiriilor pentru studentii satmarteni de la Cluj.

 

smlive.ro: In incheiere, ce le transmiti viitorilor clienti ? 

Ideal Imobiliare: Va asteptam cu drag si incredere sa apelati la serviciile noastre. Va promitem ca, pe langa faptul ca veti fi multumiti de noi si de activitatea noastra, ne veti putea considera cu adevarat prieteni la care veti putea apela de fiecare data cand veti avea nevoie, cel putin de un sfat.

In incheiere va urez multa sanatate si sa reusiti sa duceti la capat toate proiectele pe care  vi le-ati propus! Va asteptam sa colaboram!

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 26 februarie, 2018