Interviu cu Beáta Erdödi, antrenor personal atestat XBODY

0
178

SMLIVE.RO: În deschidere, te rugăm să ne spui câteva cuvinte despre tine.
BEA: Sunt Beáta Erdödi „Bea”, antrenoare personală de fitness și de culturism, am studiat la Academia de Fitness de la Budapesta acum 12 ani iar de 5 ani am intrat în lumea XBODY. Sunt prima care a a adus acest tip de sport la Satu Mare și în acest fel am ajuns Master Trainer.

SMLIVE.RO: Ce este EMS XBODY?
BEA: XBODY constă într-un antrenament EMS – electrostimulare musculară a întregului corp . EMS se ocupă cu stimularea organismului prin impulsuri electrice de joasă frecvență care acționează în jurul țesutului muscular. Antrenamentul este completat de tracțiunea „încordarea„ musculară voluntară plus un impuls electric exterior. Timpul de antenament este redus cu 75% , ca să înțelegem cum funcționează și de ce este atât de eficient , trebuie să știm că secretul constă în stimularea simultană a tuturor celor 12 mari grupe musculare în cele 20 de minute. XBODY este singurul aparat atestat de către Ministerul Sănătății și totodată singurul atestat de către Institutul de EMS.

SMLIVE.RO: Câte ore petreci pe zi în sala de sport?
BEA: Câteodată petrec mai mult timp la studio de XBODY decât acasă. De fapt, acest studio este a două mea casă. Din păcate, am prea puțin timp pentru antrenamente personale la sala de fitness dar compensez prin XBODY.

SMLIVE.RO: Cu ce alte sporturi se recomandă a combina XBODY?
BEA: XBODY este compatibil cu orice alt tip de sport .

SMLIVE.RO: Cui se adresează XBODY?
BEA: Pentru că XBODY este un aparat medical conceput pentru recuperare, se adresează tuturor, de la 14 până la 70 de ani. Foarte mulți sportivi de performanță: fotbaliști , tenismeni, piloți de raliuri folosesc acest tip de antrenamente pentru recuperarea după efortul depus.

SMLIVE.RO: Este recomandat în special pentru tonifiere sau este bun și pentru a pierde kg?
BEA: Cel mai important beneficiu este că practicând XBODY salvezi timp, antrenamentul durează 20 de minute iar efectele sunt aceleași ca și 2 ore petrecute la sala. Așadar , putem spune că XBODY este recomandat și pentru tonifiere , pentru recuperare cât și pentru pierderea în greutate.

SMLIVE.RO: Ce este revoluționar la acest tip de antrenament, ce aduce nou?
BEA: În timpul unui antrenament îți activezi toate fibrele musculare simultan, acest lucru având un impact pozitiv asupra organismului și numeroase efecte benefice pentru corp. Un prim efect pozitiv este acela că ajută la ameliorarea durerilor de spate fără a pune presiune pe zona coloanei, al doilea efect este că ajută să ajungi la un nivel optim de țesut adipos în corp, deci ajută practic la slăbit. De asemenea eliberează presiunea din articulații, îmbunătățește dezvoltarea sistemului muscular, previne osteoporoza și ruperea oaselor, astfel în urmă antrenamentelor, circulația sanguină se îmbunătățește considerabil și se corectează postura întregului corp.

SMLIVE.RO: Ce se întâmplă în timpul unui antrenament XBODY?
BEA: Prima ședința este de acomodare și se rulează cele două programe ale aparatului, cardio și tonifiere. Ședințele următoare se fac în funcție de ceea ce dorește clientul, slăbire , tonifiere sau recuperare medicală. Primele 10 minute cardio, pauză de hidratare și apoi se trece la tonifiere musculară timp de 9 minute cu programul „straight muscle builder” . În câteva zile apare febra musculară meritată în tot corpul.

SMLIVE.RO: Există efecte secundare sau riscuri în folosirea acestui aparat?
BEA: NU EXISTĂ NICIUN FEL DE RISC DE ACCIDENTARE pentru că impuslusrile elctrice lucrează mușchii direct în profunzime deci nu există niciun fel de presiune asupra articulațiilor fiindcă este un fel de minicalculator unde totul se reglează până la cel mai mic detaliu. Totul este controlat de la adâncimea și lungimea impulsului, numărul de contracții pe secundă, intensitatea și exercițiile ușoare până la instructorul care trebuie să fie atestat . Nu există niciun fel de risc dar nu este indicat pentru persoane cu probleme cardio vasculare, femei însărcinate, persoane cu epilepsie, tuberculoză, boli tumorale, hemoragii, diabet, boli febrile.

SMLIVE.RO: Aceste antrenamente trebuie însoțite și de o dietă specială?
BEA: DA. Sfatul meu pentru o slăbire sănătoasă și rapidă este să mâncăm de 5 ori pe zi, 3 mese principale și 2 gustări, să ne hidratăm foarte bine, să ne odihnim suficient, să ne cunoaștem organismul , să știm ce este bine pentru noi și ce dăunează.

SMLIVE.RO: Ce recomanzi celor care vor să înceapă antrenamentul Xbody?
BEA: Antrenamentul XBODY este foarte intens și va solicita extrem de mult organismul. Ideal ar fi ca ultima masa să fie luată cu 2 ore înainte de antrenament pentru a asigura corpului necesarul de energie. Să consumăm minim 500 de ml de apă cu 30-45 de minute înainte de antrenament. După antrenament , mușchii sunt „storși „de nutrienți , de aceea este foarte important să le asiguri nutrienții care se absord rapid. Recomand celor care vor să practice XBODY să fie foarte atenți la cine apelează, ce antrenor aleg, să se intereseze de pregatirea profesională și , nu în ultimul rând de licența de pregătire și de cunoșțințele în domeniul XBODY.

SMLIVE.RO: Care este cel mai rapid sau spectaculos rezultat obținut cu Xbody în carieră ta de antrenor?
BEA: Rezultate spectaculoase am în fiecare zi, pentru că cei care descoperă beneficiile XBODY nu renunță și se țin de antrenamente. Am cliente de 5 ani de zile pe care le laud și le felicit care au obținut un rezultat foarte frumos. Pe această cale va invit să vedeți aceste rezultate pe pagina de facebook Erdödi Beáta.

SMLIVE.RO: În încheiere , ce le transmiți satmarenilor?
BEA: Pe această cale doresc să le mulțumesc clienților mei pentru încrederea acordată, pentru înțelegere, perseverență, puctualitate și va aștept cu mult drag la antrenamente EMS XBODY Satu Mare la Complexul ONEMore pe str. Ștrandului nr.4 la etajul 2 să ne tonifiem , să slăbim, să eliminăm durerile de spate, să reducem țesutul adipos cu antrenamentul intensiv care transformă corpul într-o mașină de ars calorii.

Comentarii Facebook