Interviu cu ec. Camelia Suciu, reprezentanta CAMANASOF Conta Consult

Interviu cu ec. Camelia Suciu, reprezentanta CAMANASOF Conta Consult

Interviu cu ec. Camelia Suciu, reprezentanta CAMANASOF Conta Consult

CAMANASOF Conta Consult este una dintre cele mai cunoscute societăți de contabilitate din Satu Mare, iar reprezentanta acesteia este ec. Camelia Suciu, care a fost amabilă să ne răspundă câtorva întrebări legate de fiscalitate si contabilitate.

smlive.ro: Ce ne puteți spune despre societatea CAMANASOF Conta Consult?

C.S.: Societatea a fost înființată din dorința de a trece la un grad de performanță ridicat și a oferi servicii de calitate actualilor și viitorilor clienți.

smlive.ro: Care este originea numelui? Are o explicație personală?

C.S.: Denumirea societății vine de la mixul de prenume al meu și al fetelor mele, Camelia, Anastasia și Sofia.

smlive.ro: De ce îi sfătuiți pe viitorii client să apeleze la societatea dvs.?

C.S.: Suntem o societate tânără, cu deschidere spre nou și performanță, iar împreună cu echipa mea încercăm să acoperim cât mai mult nevoile și solicitările clienților noștri, pe plan Contabil și fiscal.

smlive.ro: Pentru cei care nu cunosc ne puteți spune în ce constă consultanța în domeniul financiar contabil?

C.S.: Sunt mai multe tipuri de clienți, cei ce înțeleg că trebuie să ceară și să accepte sfatul expertului contabil, și cei ce cred că le știu pe toate și nu întreabă niciodată nimic. Consultanța constă în analizarea pașilor ce urmează să ii facă o societate și găsirea soluțiilor cât mai eficiente pentru diminuarea cheltuielilor, costurilor de orice fel, impozitarea corectă, într-un cuvânt a crește cât mai mult profitul.

smlive.ro: Cine sunt clienții dvs.? Cu ce se ocupă? Sunt firme mici sau mari?

C.S.: Printre clienții noștri regăsim atât societăți mai mici cât și societăți care se bucură de notorietate în Satu Mare. Însă, pentru noi fiecare client este la fel de important și încercăm să răspundem solicitărilor fiecăruia. Prioritizam în funcție de cronologie, urgență, importanță.

smlive.ro: Care este explicația înființării grupului de firme contabile Camanasof – Velcont?

C.S.: Explicația este simplă, vine din rațiunea ”unde-s mulți puterea crește”. Eu consider că și în această breaslă că și oricare de altfel, trebuie să fie unitate, deoarece avem cu toții loc sub soare, nu trebuie să ne privim ca și concurenți, ci ca și parteneri, atât în educarea financiară, fiscală și în dezvoltarea societăților pentru că și comunitățile noastre să se dezvolte.

smlive.ro: Cum decurge colaborarea dintre contabil și client? Ce face contabilul pentru client, adică ce face societatea dvs. pt clienții ei?

C.S.: Colaborarea decurge bine, atât timp cât și clienții înțeleg rolul contabilului în activitatea pe care o desfășoară. Unii clienți, uneori confundă contabilul cu secretarul personal sau cu juristul și solicită lucruri care nu intră în atribuțiile noastre. Noi nu avem altă soluție decât să informăm că pentru acele solicitări noi nu suntem pregătiți.

smlive.ro: Care sunt atuurile societății dvs.?

C.S.: Atuurile societății Camanasof Conta Consult, sunt seriozitatea, promptitudinea, parteneriatul cu clientul și găsirea soluțiilor în folosul lor și nu a altor instituții, pregătirea profesională, studierea legislației la zi și informarea privind modificările care îi privesc. Dar probabil la această întrebare, cel mai bine ar putea răspunde unul dintre clienții noștri.

smlive.ro: În prezent, câți clienti se află în portofoliul firmei dvs.?

C.S.: În portofoliul Camanasof Conta Consult sunt câteva zeci de firme, pe care le apreciem în egală măsură și ne bucurăm că au ales să fim parteneri în activitatea lor.

smlive.ro: Cum este ritmul în care apar noi firme față de ritmul în care altele vechi dau faliment și se desființează?

C.S.: Acum constat parcă o stagnare, se înființează puține și se închid puține, problema este că aceste societăți chiar dacă nu sunt radiate și există la numărătoare, nu produc nimic, nu aduc plus valoare, nu contribuie nimic. Iar cele ce există și funcționează, o duc tot mai greu. Predictibilitate fiscală este foarte importantă, însă la noi lipsește cu desăvârșire. Doar în anul 2018 s-au adus peste 200 de modificări codului fiscal, enorm.

smlive.ro: Sunteți pro sau contra Pfa sau ÎI?

C.S.: Nu sunt nici pro nici contra, sunt pro fiscalitate corectă și clară indiferent de formă de organizare.

smlive.ro: Dacă ați fi ministrul finanțelor , care ar fi prima măsură pe care ați lua-o pentru mediul de afaceri din România?

C.S.: Dacă aș fi Ministru de Finanțe, aș da importantă crescută societăților autohtone, evident nu în detrimentul multinaționalelor, însă trebuie să înțelegem cu toții că societățile mici și mijlocii sunt pilonul unei economii sănătoase în orice țara. Ce aș reduce ar fi impozitarea forței de muncă, pentru că fiecare angajator să își permită să angajeze personal de calitate. Aș impozita salariile doar de la o anumită sumă în sus, de exemplu de la 2000 de lei, pentru că și angajatul să simtă că este ajutat cu adevărat. Și ar mai fi multe alte lucruri care se pot îmbunătăți, important ar fi să fie cineva cine să priceapă că toți administratorii doresc să plătească impozite, problema este că fiscalitatea și mediul de afaceri în sine sunt foarte greoaie, astfel că mulți chiar nu reușesc să își gestioneze afacerile.

smlive.ro: Merge România într-o directie bună din punct de vedere fiscal?

C.S.: Din păcate România merge tot mai rău și nu pare că acest trend să se îmbunătățească curând, cu această guvernare de cea mai slabă calitate de până acum. Un guvern care pare să fie dușmanul mediului de afaceri. Eu sunt de acord să majorăm salarii în sectorul bugetar, însă aceste salarii trebuie susținute din impozitele colectate și nu din împrumuturi. Sunt câteva sectoare în care chiar e nevoie să investim, în primul rând învățământ de calitate, sănătate și în securitatea acestei țări.

smlive.ro: În final, ce le transmiti clienților prezenți și viitori și cititorilor smlive.ro?

C.S.: Transmit tuturor un an nou plin de realizări, un an în care trebuie să ținem cont că avem alegeri importante de făcut, că este nevoie de fiecare dintre noi pentru că toate sectoarele să se dezvolte și atunci implicit va crește și nivelul de trăi în România, prin implicarea fiecăruia dintre noi.

 

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 09 ianuarie, 2019

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.