Interviu cu Larisa Cădar, designerul sătmărean din spatele brandului Karra Launi

Interviu cu Larisa Cădar, designerul sătmărean din spatele brandului Karra Launi

Interviu cu Larisa Cădar, designerul sătmărean din spatele brandului Karra Launi

Larisa Cădar, designerul sătmărean din spatele brandului Karra Launi este o tânără sătmareancă de succes, unul dintre cei mai căutaţi creatori de rochii unicat atât de ocazie cât şi rochii de mireasă. Pentru a o cunoaşte mai bine, a fost amabilă şi ne-a răspuns câtorva întrebări.

smlive.ro: Care este sfatul cel mai important pe care l-ai primit la începutul carierei de designer?
Karra Launi: Este important să fii interesant, creativ, perseverent. Cât timp ai un plan bine pus la punct și o strategie corectă, nimeni nu dă greș.

smlive.ro: Cum și când a luat naștere pasiunea pentru domeniul designului vestimentar?
Karra Launi: Pasiunea mea pentru fashion și design vestimentar s-a conturat de când eram micuță. Desigur, fiecare fetiță are o curiozitate în a descoperi cum se cos hainele și totul începe de la joaca cu păpuși, eu nu mă jucăm cu păpușile, le făceam haine, aceasta era joaca mea, mai târziu după ce am crescut îmi modificam și îmi coseam mie haine, am învățat să cos pe mașină veche cu pedală, bunica mea m-a învățat cum să croiesc, cum să pregătesc mașina pentru cusut, etc.
Îmbinarea cusutului cu creația vestimentară este o combinatie perfectă. Ceea ce e mai frumos, este că totul începe cu o simplă schiță care prinde viață.

smlive.ro: Unde își are originea numele KARRA LAUNI?
Karra Launi: Numele își are originea în Satu Mare, România (glumesc) . Mi-am dorit să creez un nume care să fie reținut dar în același timp să aibă conotație. Numele Karra Launi este creat de mine, este o anagramă care a dus la formarea acestor 2 cuvinte care formează un întreg.

smlive.ro: Care sunt sursele de inspirație pentru creațiile tale?
Karra Launi: Mă inspiră natura, în primul rând, cred că natura e cel mai bun designer, când pe cer își creează cele mai frumoase peisaje pe care creierul uman poate nici nu și le-ar putea imagina. Mă inspiră clientele mele sau chiar rochiile pe care le creez, de multe ori mi se întâmplă să creez un model care mă duce cu gândul la un detaliu care pot să îl transpun unui alt model de rochie, apoi mă inspiră materialele, imprimeurile și desigur, urmăresc tendințele în modă.

smlive.ro: Ce sfaturi ai avea de oferit pentru tinerii designeri?
Karra Launi: Dacă tinerii designeri mi-ar cere un sfat, le-aș spune să-și asculte instinctul atunci când creează, cred cu tărie că acest fapt definește un designer, implicit amprenta pe care o lasă ca să-i fie recunoscute creațiile. Este important să fie perseverenți și interesanți.

smlive.ro: Cum este femeia care te inspiră să creezi?
Karra Launi: Este un om frumos, atât la interior cât și la exterior, are atitudine, încredere în ea, este finuță, elegantă nu doar prin haine, ci și prin comportament, este o LADY.

smlive.ro: Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le observi în jurul tău la vestimentația sătmărencelor ?
Karra Launi: Nu știu dacă pot să le numesc greșeli, sunt 3 categorii de femei, general vorbind, prima categorie este cea căreia îi place să fie în tendințe și se îmbracă perfect din cap până în picioare, și prin modul cum se îmbracă atrage oricum atenția pentru că place ochilor combinația de haine care o poartă.
Cea de-a doua categorie este cea căreia îi plac tendințele în modă dacă aduce la un loc prea multe detalii se fomează o ciorbă, cum îmi place să-i spun iar, cea de-a treia categorie care nu are nici o treabă cu vestimentația.
Orașul nostru nu ne oferă prea multe variante de îmbrăcăminte aș putea spune deși avem magazine, nu ne putem plânge. Cred că până la urmă fiecare se îmbracă cum simte, iar dacă e să dau sfaturi sau consiliere în vestimentație sunt „disponibilă„.

smlive.ro: Ce îți place la Satu Mare și care sunt lucrurile pe care le-ai schimba la acest oraș?
Karra Launi: E orașul în care m-am născut, orașul meu de suflet de care mă leagă toată viață mea. S-a dezvoltat destul de mult în ultimii ani ceea ce e un lucru bun.

smlive.ro: Care sunt creatorii tăi preferați, români și străini, și ce anume îți place la ei ?
Karra Launi: Am avut ocazia să cunosc câțiva designeri români renumiți atât aici în țară cât și pe plan internațional. Nu am un designer preferat, însă sunt câțiva cărora le urmăresc tendințele și colecțiile care le lansează.

smlive.ro: Orice piesă vestimentară creată are la baza o istorie. Există o anumită rochie care îți este dragă și ascunde în spate o poveste specială?
Karra Launi: Toate rochiile de mireasă și de seară pe care le creez îmi sunt dragi.

smlive.ro: Cui se adresează rochiile tale?
Karra Launi: Creez rochii de mireasă și rochii de seară pentru fetele și femeile care doresc să se remarce, pentru că știm cu toții că orice femeie are o dorința înnăscută să arate și să se simtă frumoasă. Ofer servicii în alegerea ținutei, în realizarea și personalizarea rochiilor de seară și de mireasă, iar pentru că prima dată vom avea schița pe tabletă a modelului de rochiță va fi mai ușor și pentru doamne să-și imagineze cum va arată la final.

smlive.ro: Există un element definitoriu regăsit în fiecare rochie care îţi poartă semnătura?
Karra Launi: Da, există chiar mai multe elemente, însă nu am să le dezvălui, cine îmi urmărește activitatea cu siguranță îmi recunoaște creațiile în mulțime.

smlive.ro: Care sunt viitoarele evenimente la care vei participa?
Karra Launi: De-a lungul evoluției mele în modă, unele colecții le-am lansat în alte orașe la diferite prezentări de modă din țară unde am avut ocazia să cunosc și să descopăr designeri renumiți din România. Până acum mi-am lansat 2 colecții la Cluj Napoca în cadrul evenimentului City Fashion Week. Ultima colecție de rochii de seară se intitulandu-se Freedom. De curând mi-am lansat și prima colecție de rochii de mireasă intitulată “Murmur” aici , acasă la Satu Mare în cadrul Târgului de nunți Let’s wedding , care se organizează în fiecare an.

smlive.ro: Care este definiţia frumuseţii pentru tine?
Karra Launi: Consider că frumusețea nu are definiție. Frumusețea o simți, e în natură, e în sufletul oamenilor de lângă noi sau pe care îi întâlnim, frumusețea există și în lucruri dar aici depinde de noi cum vede fiecare dintre noi frumusețea

smlive.ro: Unde pot fi găsite rochiile tale?
Karra Launi: Clientele mă găsesc la adresa Vasile Lucaciu, nr 25, Satu Mare, la telefon 0741098056, pe facebook www.facebook.com/karralauni, pe e-mail larisa@karralauni.com, de asemenea site-ul este dat în lucru pentru comenzi online și va fi mult mai simplu cu un simplu click

smlive.ro: Ce le transmiți satmarenilor și clientelor tale în special?
Karra Launi: Clientelor sau potențialelor cliente le transmit să nu uite că sunt ființe unice, frumoase, sunt puternice și să poarte mereu ceea ce le place și le avantajează.

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 17 martie, 2020

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.