Interviu cu Raluca Jofi, in exclusivitate pentru smlive.ro

Interviu realizat de LAVINIA  S.

Smlive.ro: În aparenţă soţie, mamă şi om de televiziune … cine e, în esenţă, Raluca Jofi?

Raluca Jofi: Aşa este! Înainte de toate sunt soţie şi mamă … asta mi se pare cel mai important pe această lume. Mi-am dorit de mică să-mi găsesc un soţ iubitor cu care să pot să-mi întemeiez familia perfectă şi îi multumesc lui Dumnezeu că am avut norocul să-l întâlnesc. Soţul meu şi cu mine ne-am cunoscut în maternitate J : suntem născuţi în aceeaşi zi, aceeaşi lună şi acelaşi an. Avem împreună două fetiţe Mara şi Julia pe care le adorăm şi încercăm să le educăm cum ştim noi mai bine şi mai frumos. Pe lângă toate acestea am norocul să am o meserie care-mi  place la nebunie. Merg zilnic la muncă cu plăcere şi binedispusă.

Cam aceasta sunt eu, în mare. Am liniştea de care orice om are nevoie la un moment dat. Am parte de dragoste şi armonie în familie şi un loc de muncă foarte frumos.

 

Smlive.ro: În copilărie cel mai minunat este visul. Cu toţii visăm să devenim „ceva” când vom fi mari. Ce ţi-ai dorit să devii?

Raluca Jofi: Multă vreme mi-am dorit să devin cântăreaţă. Am umblat, de când eram la şcoala generală şi apoi în perioada liceului, la Clubul elevilor la domnul Sorin Berindei. A fost o perioadă minunată … însă, cu timpul, mi-am dat seama că poate nu-mi doresc cu adevărat asta şi atunci nu are cum să se îndeplinească acest vis. Îmi place să cânt, mai înregistrez din când în când câte o melodie pentru Nord Vest TV dar doar atât. Mi se potriveşte mult mai bine ce fac acum decât ceea ce aş fi vrut eu să devin când eram mică.

 

Smlive.ro: Cum a venit televiziunea în viaţa ta? A fost ceva planificat sau pur şi simplu aşa a fost să fie?

Raluca Jofi: Nimic nu se întâmplă pur şi simplu. Am locuit trei ani în Lisabona, iar când am luat decizia de a mă reîntoarce mi-am zis că vreau să lucrez la televiziunea locală. În decembrie am venit acasă, iar în luna ianuarie eram angajată la televiziune. S-a organizat un interviu pentru un post de secretară, am fost la interviu. Important pentru mine era să ajung în televiziune … am fost selectată din zeci de domnişoare. Nu am ajuns secretară deoarece în cel mai scurt timp am fost pusă să prezint ştirile. Aşa a început totul. Asta se întâmpla în urmă cu şapte ani.

 

Smlive.ro: E foarte important să avem încredere în noi dar e şi  foarte important ca și alții să aibă încredere în noi. Cine a avut încredere în jurnalistul Raluca Jofi?

Raluca Jofi: Am avut încredere eu, au avut încredere în mine şefii mei, soţul meu, părinţii mei şi în special oamenii cu care mă întâlneam şi-mi spuneau că mi se potriveşte de minune ceea ce fac. Apoi, pe parcurs, am făcut şi jurnalismul ca să fie totul cum trebuie să fie.

 

Smlive: Îţi mai aduci aminte care a fost primul tău invitat? Cum ai descrie invitatul ideal?

Raluca Jofi: Sincer, nu prea îmi aduc aminte deoarece am început la departamentul de ştiri. Mergeam mult pe teren la conferinţe de presă, făceam interviuri la finalul conferinţelor … şi nu l-aş putea numi neparat interviu. Numesc interviu atunci când adresezi mai multe întrebări unui invitat.

Cum aş descrie invitatul ideal? Toţi invitaţii îmi sunt dragi. Important este să ştiu eu să scot de la ei ce este mai bun şi mai frumos. Unii vorbesc mai mult, alţii mai puţin, unii deviază de la subiect intenţionat sau nu … fiecare are stilul lui şi nu pot spune că am un model de invitat ideal.

 

Smlive.ro: Ai realizat de-a lungul anilor diverse emisiuni ⁄ proiecte. Care rămâne, totuși, proiectul tău de suflet?

Raluca Jofi: Aşa este … începând de la ştiri, am făcut matinalul cu Dj Gaby, Nord Vestival în fiecare vară cu Dacian Codreanu, am prezentat programele de revelion, cazuri umanitare, Pur şi Simplu, acum realizez emisiunile Lumea Copiilor şi Nvdem la Tv, prezint meteo … dar un proiect care mi-a rămas în suflet este cazul umanitar Sorinel Prială … cred că el va rămâne cel mai important proiect. Este minunat să ştii că un copil care nu a putut vorbi şi nu a auzit nimic acum aude şi vorbeşte. Sunt mândră de acest proiect şi poate, când va împlini 18 ani sau, de ce nu mai repede, Sorinel îmi va mulţumi mie şi celorlalte persoane care l-au ajutat.

 

Smlive.ro: Care este cea mai mare provocare în meseria de jurnalist?

Raluca Jofi: Provocare? Fiecare zi este o provocare, niciodată nu ştii cum se va desfăşura un interviu, o emisiune. Această meserie este o continuă provocare.

 

Smlive.ro: Mai ai trac în momentul în care auzi în cască „Filmăm”?

Raluca Jofi: De fiecare dată când dăm drumul fimărilor, în primele minute este o oarecare emoţie, pe urmă se desfăşoară totul normal şi mă comport ca şi cum camerele nici nu ar exista. Am eu o vorbă, colegii mei fac glume pe seama mea … înainte să dea REC eu întreb „Pot?”. Cred că am 1000 de „pot”-uri înregistrate dacă le adunăm.

 

Smlive.ro: Când ai trăit cel mai intens, în această profesie?

Raluca Jofi: În perioada în care eram însărcinată. Am filmat cu ambele sarcini până aproape în luna a noua. Eram bucuroasă că aveam o sarcină uşoară şi puteam munci în acelaşi timp.

 

Smlive.ro: Concurenţa este benefică? Cu cine şi de ce concurezi?

Raluca Jofi: Da, concurenţa este benefică, în schimb eu sunt genul de persoană care îşi vede de treabă, încerc să fac totul cât pot eu de bine şi merg înainte.

 

Smlive.ro: Te consideri norocoasă sau tot ce ai obținut până acum pui pe baza muncii?

Raluca Jofi: Da, sunt o norocoasă … dar asta nu ajunge. Dacă nu munceşti şi nu eşti corect nu ai nicio şansă să reuşeşti în orice domeniu ai activa.

 

Smlive.ro: Ce preferinţe are telespectatorul Ralucăi Jofi?

Raluca Jofi: Telespectatorii mei vor să mă vadă aşa cum sunt … sinceră, spontană, modestă şi cu simţul umorului.

 

Smlive.ro: Ce ne poţi spune despre vremea când făceai parte din trupa Sing Sing BB?

Raluca Jofi: Eram clasa a XII – a … Atunci am început colaborarea cu băieţii de la Sing Sing BB. A fost o perioadă frumoasă de care-mi amintesc cu drag însă a fost destul de scurtă dat fiind faptul că eu urma să dau examenul de bacalaureat şi nu am mai putut face faţă deplasărilor prin ţară alături de ei.

 

Smlive.ro: Pentru a reuşi avem nevoie, pe lângă multă muncă şi de câteva calităţi. Cu ce calităţi te-ai născut şi ce-ai acumulat în timp?

Raluca Jofi: Ca orice om am calităţi şi defecte. Întotdeauna am fost o persoană sinceră, serioasă, punctuală, modestă şi prietenoasă. Cam aşa am fost dintotdeauna … apoi în timp dacă am dobândit alte calităţi, probabil că da, însă cele de bază rămân aceleaşi.

 

Smlive.ro: Care sunt lucrurile care contează cu adevărat?

Raluca Jofi: Cel mai mult şi cel mai mult contează să fii om, să laşi mereu loc de „Bună ziua”, iar după părerea mea ceea ce este cel mai important în viaţă este familia.

 

Smlive.ro: Este o persoană pe care doreşti să o ai în emisiunile tale şi nu ai avut ocazia?

Raluca Jofi: O, da … mi-ar fi plăcut din suflet să o am invitată pe Mădălina Manole. Din păcate asta nu se va întâmpla niciodată pentru că ea nu mai este printre noi. Am iubit-o, am adorat-o … cred că dacă  s-ar fi întâmplat să o am invitată aş fi avut emoţii. Oricum, un lucru drag mie şi pe care vreau să-l păstrez peste ani sunt autografele de la ea de pe vremea când umblam la spectacolele ei. Păcat că atunci nu lucram în media, eram prea mică.

 

Smlive.ro: Dacă ai sta în faţa Divinităţii care ar fi lucrul pentru care i-ai mulţumi şi care ar fi lucrul ce i l–ai  reproşa?

Raluca Jofi: I-aş mulţumi pentru viaţa frumoasă ce o trăiesc şi nu cred că i-aş reproşa ceva.

 

Smlive.ro: Cui şi de ce spui „Mulţumesc”?

Raluca Jofi: Fără să stau mult pe gânduri le mulţumesc părinţilor mei pentru tot ce au făcut pentru mine. Fiind şi eu mamă la rândul meu, înţeleg totul mult mai bine şi ştiu câte sacrificii trebuie să faci ca puilor tăi să le fie bine.

 

Smlive.ro: Într-una din emisiunile tale ai provocat invitaţii să răspundă la o întrebare care a reuşit să-i pună în dificultate. Să vedem cum te descurci tu: „Dacă ai fi în locul meu ce întrebare ţi-ai adresa?”.

Raluca Jofi: M-aş întreba pentru ce job aş fi optat dacă nu lucram în media.

Mi-aţi cerut doar să-mi adresez o întrebare, nu să şi răspund …

 

Smlive: Ce le transmiţi  sătmărenilor, telespectatorilor şi fanilor tăi?

Raluca Jofi: Le transmit gânduri de bine, să ştie să aprecieze sătmărenii pentru că avem oameni foarte frumoşi aici … nu trebuie să trăieşti într-un oraş mare ca să ai o viaţă frumoasă, viaţa ne-o facem noi fiecare după bunul plac, cum îţi aşterni, aşa dormi. Rămâneţi alături de Nord Vest Tv!

 

 

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 27 ianuarie, 2015

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.