Invitatie pentru satmareni la film in aer liber. Filmul “Mulțumesc pentru ploaie” va fi proiectat astazi în parcul de pe Bd. Vasile Lucaciu

Invitatie pentru satmareni la film in aer liber. Filmul “Mulțumesc pentru ploaie” va fi proiectat astazi în parcul de pe Bd. Vasile Lucaciu

Invitatie pentru satmareni la film in aer liber. Filmul “Mulțumesc pentru ploaie” va fi proiectat astazi în parcul de pe Bd. Vasile Lucaciu

Miercuri, 12septembrie, continuă cea de-a patra ediție a programului internațional KineDok powered by One World Romania cu multipremiatul documentar “Mulțumesc pentru ploaie”, ce va fi proiectat în parcul de pe Bd. Vasile Lucaciu (în apropiere de statuia Lupa Capitolina), de la ora 20:30.

Programul KineDok este coordonat la nivel național de Asociația One World Romania, implementat la nivel local de Asociația SamStudia, având drept parteneri Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare și Consiliul Județean al Elevilor Satu Mare.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 7 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Proiectul se face remarcat prin abordarea sa aparte, proiecțiile fiind sub formă de cineclub și desfășurându-se pe tot parcursul anului în spații cât mai accesibile. Publicul are ocazia să vadă o selecție deosebită de filme, care nu circulă în cinematografele obișnuite și la care altfel nu ar avea acces. Mai mult decât atât, KineDok trece dincolo de experiența pasivă a sălii tradiționale de cinema, organizând după proiecțiile de film, dezbateri angrenante între public și diverși invitați locali și internaționali. Publicul are astfel ocazia să se implice activ în discuții cu regizori, protagoniști și specialiști din diferite domenii, și să rămână astfel conectat nu doar la actualitatea românească ci și la evenimente curente de natură culturală, socială și politică din întreaga lume.

Sinopsis film: „Pe parcursul a 5 ani, Kisilu, un fermier din Kenya, folosește camera video pentru a surprinde viața familiei sale, a satului său și a daunelor produse de schimbările climatice. El filmează inundații, secete și furtuni dar și costurile umane ale acestor fenomene: copiii lui ce sunt trimiși acasă de la școală, când nu poate plăti taxele; bărbații care se deplasează în orașe în căutare de locuri de muncă; tensiunile tot mai ample ale familiei. Atunci când o furtună violentă îi distruge casa, Kasilu începe să construiască o mișcare comunitară a fermierilor care luptă împotriva impactului cauzat de condițiile meteorologice extreme și reușește să aducă acest mesaj de speranță până la Conferința Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice din Paris, COP21. Aici la cel mai mare spectacol despre mediu de pe pământ, pe fondul adversității, aroganței și forței politice, relația dintre Kisilu și regizoarea norvegiană Julia Dahr ia o întorsătură remarcabilă, aruncând o lumină puternică asupra mișcării justiției climatice și a lumilor foarte diferite pe care cei doi le reprezintă.”

Trailer Film: https://www.youtube.com/watch?v=PO1-Z7kEyzo

În cadrul programulul anual KineDok în Satu Mare, Asociația SamStudia vă invită să vizionați filme documentare internaționale cu tematici foarte diverse, după următorul program:

3 octombrie 2018 / ora 18:00 / Țara moartă

24 octombrie 2018 / ora 18:00 / Luna din tine

14 noiembrie2018 / ora 18:00 / ULTRA (HU)

5 decembrie 2018 / ora 18:00 / Daliborek și lumea lui albă

Vă așteptăm cu mult drag la proiecțiile film, precum și la discuțiile educative și interesante, ce vor avea loc la închierea fiecărui eveniment!

ORGANIZATOR LOCAL: Asociația SamStudia – organizația tinerilor și studenților sătmăreni

PARTENERI LOCALI: Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Județean al Elevilor Satu Mare, Zeppelin Pub, Informația Zilei, Infomația TV, Județean al Elevilor Satu Mare, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare

ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania

ONLINE: oneworld.ro| kinedok.net

PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Budoku (Ungaria), ReStart (Croația), Bergen International Film Festival (Norvegia), Activist 38 (Bulgaria)

CU SPRIJINUL: Centrul Național al Cinematografiei

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 12 septembrie, 2018

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.