KineDok Satu Mare – Funne: Visând la mare

KineDok Satu Mare – Funne: Visând la mare

KineDok Satu Mare – Funne: Visând la mare

SamStudia vă invită miercuri 11 iulie incepand cu ora 20 la Zeppelin Pub  la a doua proiecție din Satu Mare din cadrul KineDokpowered by One World Romania, ediția a IV-a. Aceasta este prima proiecție din seria de 9 filme documentare proiectate în Satu Mare, în perioada Iunie – Decembrie.

Regizor: Katia Bernardi 
Țara: Croația, Italia
Anul: 2017
Durata: 77 minute
Limba vorbită: croată, italiană
Subtitrare în limba română

Funne: Visând la mare | Proiecție KineDok powered by One World Romania

Synopsis Film:
Într-o zi, în Daone, un mic sat de munte italian, un grup de bunicuțe vesele, condus: de înrăita fumătoare plină de franchețe Erminia, de simpatica Jolanda și de pragmatica Armida, încep să planifice o călătorie pentru comemorarea celei de-a 20-a aniversări a clubului Rododendro. Se pun repede de acord cu o excursie la mare, unde mulți dintre cei mai dragi membri ai clubului nu s-au aventurat niciodată. Nici măcar o dată. Dar oare cum vor strânge suficienți bani pentru ca toată lumea să se poată bucura de mare? Directorul Katia Bernardi surprinde cu veselie această capricioasă poveste a femeilor aflate pe punctul de a porni într-o mare aventură – subliniind faptul că visele nu îmbătrânesc niciodată, iar vârsta nu trebuie niciodată să limiteze visarea. Narațiunea energică, o coloană sonoră curajoasă și o distribuție de personaje încântătoare accentuează calitatea de „basm” a filmului în care bunicuțele își indeplinesc visele și multe altele.

Trailer Film: https://vimeo.com/151285245 

Premii și Festivaluri : 
• Italian Film Festival USA 2018
• Full Frame Documentary Film Festival 2017: New Docs
• Lavazza Italian Film Festival 2017: Lights. Drama, Action!
• Madrid Italian Film Festival 2017: Documentales
• Phoenix Film Festival 2017: World Cinema
• Villerupt Italian Film Festival 2017: Documentaires
• Rome Film Fest 2016: Alice nella Città – KINO Panorama│Italia

KineDok powered by One World Romania este un program de distribuție alternativă de film documentar ce își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Programul se desfăsoară în paralel în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. În cadrul celei de-a patra ediții, 16 documentare produse în țările partenere, vor fi proiectate în numeroase spații neconvenționale din țară. Sub forma unei experienţe care trece dincolo de pereţii tradiţionali ai sălii de cinema, Kinedok invită publicul nu doar să vadă un film pe un ecran mare, ci chiar să se întâlnească cu realizatorii sau protagoniştii filmelor favorite într-un mediu informal.

KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania

__________________________

PARTENERI LOCALI: Județul Satu Mare – Consiliul JudețeanPrimăria Municipiului Satu Mare / SzatmárnémetiZeppelin PubConsiliul Județean al Elevilor Satu Mare 
PARTENER MEDIA: smlive.ro 
__________________________

ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania
PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Budoku (Ungaria), ReStart (Croația), Bergen International Film Festival (Norvegia), Activist 38 (Bulgaria)
CU SPRIJINUL: Centrul Național al Cinematografiei
__________________________

www.oneworld.ro
www.kinedok.net

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 04 iulie, 2018

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.