OFICIAL! Vineri, 22.10.2021, se va da în trafic circulației publice primul tronson al Variantei de Ocolire a municipiului Satu Mare

Ultimul pod peste râul Someș construit în județul Satu Mare – podul Golescu din municipiul reședință de județ

0
38

Vineri 22.10.2021 începând cu ora 13,00 se va da în trafic circulației publice primul tronson al Variantei de Ocolire a municipiului Satu Mare între km 9 și km 13 respectiv porțiunea între DN 19 Drumul Careiului și DN 19A Strada Aurel Vlaicu, tronson care include și noul pod peste râul Someș. La eveniment va fi prezent director general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Ovidiu Pistol.

Ultimul pod peste râul Someș construit în județul Satu Mare – podul Golescu din municipiul reședință de județ a fost inaugurat în toamna anului 1976, șantierul durând cinci ani. La acea vreme, podul era o mare realizare tehnică, având deschiderea cea mai mare din ţară şi una dintre cele mai mari în Europa, cu o lungime de peste 500 m.

Podul care va fi redat traficului rutier mâine are o lungime totală de 651,10 m din care deschiderea principală este de 90 m, suprastructura fiind realizată din grinzi metalice.

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

 

Comentarii Facebook