Până la această dată în județul Satu – Mare, au fost stinse un număr de 7 focare de Pestă Porcină Africană

Până la această dată în județul Satu – Mare, au fost stinse un număr de 7 focare de Pestă Porcină Africană

Până la această dată în județul Satu – Mare, au fost stinse un număr de 7 focare de Pestă Porcină Africană

Până la această dată în județul Satu – Mare, au fost stinse un număr de 7 focare de Pestă Porcină Africană, în localitățile Petrești – 4 focare, Tășnad – 1 focar, Pișcolt – 1 focar, Resighea – 1 focar.

În procedură de stingere focarele din localitățile – Apa, Doba, Domănești

Rămân confirmate, focarele de Pestă Porcină Africană, în localitățile Carei, Pir, Berveni, Cămin, Porumbești, Dabolț și Sărvăzel Au fost luate toate măsurile, pentru a preîntâmpina răspândirea acestei bolii, în alte localități din județul nostru.

În urma examenelor specifice de laborator, din cei 259 de mistreți găsiți morți în 25 Fonduri de Vânătoare – 201 mistreți au fost pozitivi și 58 negativi, iar din cei 2891 mistreți împușcați în 49 Fonduri de Vânătoare, 166 mistreți au fost pozitivi, iar 2725 mistreți negativi, în urma examenelor specifice de laborator.

În anul 2021 din cei 2 de mistreți găsiți morți în 25 Fonduri de Vânătoare – 0 mistreți au fost pozitivi și 2 negativi, iar din cei 184 mistreți împușcați în 49 Fonduri de Vânătoare, 24 mistreți au fost pozitivi, iar 160 mistreți negativi, în urma examenelor specifice de laborator.

Continuă controalele efectuate în traficul rutier, de către inspectorii DSVSA Satu – Mare și cadre delegate din cadrul IPJ și Poliția de Frontieră, pentru a se preîntâmpina comerțul și transportul ilicit de animale, în special suine și ovine provenite din județele limitrofe, unde evoluează focare active de Pestă Porcină Africană. În urma acestor controale, nu au fost depistate până la această oră, purcei sau miei neidentificați, neînregistrați sau fără documente sanitare veterinare însoțitoare

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 10 aprilie, 2021

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.