Pericolul vine si din mediul online. Politistii au ajuns la Scoala Gimnaziala Halmeu

Pericolul vine si din mediul online. Politistii au ajuns la Scoala Gimnaziala Halmeu

Pericolul vine si din mediul online. Politistii au ajuns la Scoala Gimnaziala Halmeu

Siguranța în mediul online a fost tema abordată de polițiștii sătmăreni, ieri, 10 octombrie a.c., în timpul vizitei pe care aceștia au avut-o la elevii claselor pregătitoare din cadrul Școlii Gimnaziale Halmeu, coordonați de către învățătoarele Gatti Anca și Pop Carmen.
Pornind de la premisa că în societatea de azi, dar mai ales în cea de mâine, este utopic să credem că putem să îi ținem departe pe cei mici de mediul online și de tehnologiile digitale este esențial să îi învățăm pe aceștia să se protejeze în mediul online.
În încercarea de a găsi răspunsurile la întrebarea DE UNDE VINE PERICOLUL?, polițiștii din structurile prevenire și ordine publică au interacționat cu elevii din clasa pregătitoare, prin antrenarea acestora în diferite jocuri de rol și vizionarea unui film tematic.
Astfel, au fost identificate trei amenințări principale în mediul online și anume: STRĂINII, CUNOSCUȚII ȘI PRIETENII, fiecare amenințare fiind discutată cu elevii participanți, adecvat particularităților de vârstă și apelându-se la exemple concrete.
La întrebarea CE SE POATE FACE? polițiștii au adus în discuție problematica referitoare la regulile de acces și comportament în mediul online, puterea exemplului personal, precum și importanța accesului online de pe un computer. Comunicarea și ,,conectarea” adulților, în special a părinților cu copilul este cea mai la îndemână, mai simplă și mai eficientă soluție în a asigura și menține SIGURANȚA ÎN MEDIUL ONLINE a celor mici.
Alături de părinți și de cadrele didactice, și polițiștii și-au propus ca principal obiectiv asigurarea unui climat de siguranță a elevilor de toate vârstele, atât la școală, acasă sau în comunitate, cât și în mediul online.

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 11 octombrie, 2018

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.