Peste 145 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii rutieri sătmăreni

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat ieri, 20 octombrie

0
36

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat ieri, 20 octombrie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 145 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de alertă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 145 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 35 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 10 conducători auto și au ridicat două certificate de înmatriculare.

Exemple:

Polițiștii rutieri sătmăreni, au depistat pe raza județului Satu Mare, doi conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea drumului public pe treceri de pietoni marcate și semnalizate corespunzător.

Doi bărbați au condus autoturismele în urma consumului de băuturi alcoolice. Testarea cu aparatul alcooltest a relevat valorile de 0,03 mg/l, respectiv 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șase conducători auto au depășit limita legală de viteză, circulând cu viteze cuprinse între 103-160 km/h pe tronsoane de drum cu viteza maximă admisă de 40 km/h, 50km/h, respectiv 100 km/h.

Sursa: IPJ Satu Mare

 

 

Comentarii Facebook