Peste 195 de sancțiuni contravenționale aplicate ieri de polițiști

0
34

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat în data de 29 septembrie a.c., activități de menținere a unui climat de ordine și siguranță publică, fiind prezenți pe întreaga rază a județului, ocazie cu care au aplicat peste 195 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare care au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru efectuarea unor activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, au aplicat peste 195 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 71 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 12 conducători auto.

Exemple:

8 conducători auto, cu vârste cuprinse între 27 și 43 de ani, au circulat cu viteze cuprinse între 105-158 km/h, pe sectoare de drum cu viteza maximă admisă de 50, 70, respectiv 100 km/h.

  •  

Un conducător auto, de 54 de ani, a fost identificat în trafic, în timp ce efectua manevra neregulamentară de depășire, pe tronsoane de drum unde depășirea este interzisă.

Un bărbat, de 62 de ani, aflat la volanul unui autoturism, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Infracțiuni constatate în flagrant de către polițiști:

  •  

Un tânăr, de 23 de ani, din Satu Mare a fost depistat în trafic, la volanul unui autoturism, după ce a consumat băuturi alcoolice. Testarea cu aparatul alcooltest a relevat valoarea 0, 44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 29 septembrie a.c., polițiștii au oprit în trafic, în municipiul Satu Mare, un bărbat, de 73 de ani, din aceeași localitate, a cărui concentație alcoolică relevată de testarea cu alcooltestul a fost de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau altor substanţe.

Comentarii Facebook