Poveste de Crăciun – ediţia a XV-a, marţi la Teatrul de Nord

Poveste de Crăciun – ediţia a XV-a, marţi la Teatrul de Nord

Poveste de Crăciun – ediţia a XV-a, marţi la Teatrul de Nord

Ca în fiecare an, în Decembrie, echipa Fundaţiei Maria şi Teatrul de Nord Satu Mare se pregătesc de cea mai importantă poveste a lor, POVESTE DE CRĂCIUN.
Sunt 15 ani de când adună toţi copiii instituţionalizaţi din judeţul Satu Mare la un spectacol fascinant, în care basmul prinde viaţă şi îi poartă pe micuţi printre personaje fantastice, aducându-l de fiecare dată în mijlocul lor pe Moş Crăciun. Sprijinit de Crăciuniţe, Spiriduşi, Elfi şi alte ajutoare, Moşul cel Darnic se străduieşte, şi de această dată, să pună în darurile mult aşteptate ceva ce poate să surprindă şi să înveselească chipurile celor mici.
Pentru că pregătirile sunt în toi, au răspuns că vor veni la Povestea de Crăciun 416 copii instituţionalizaţi sau beneficiari ai ONG-urilor din oraş, pe 10 decembrie, de la ora 10.00, la Teatrul de Nord Satu Mare unde s-a pregătit pentru ei piesa ,,De ce are iepuraşul urechile lungi” şi întâlnirea cu Moş Crăciun.
De ce are Iepurașul urechile lungi sau Iepurașul și Omul din Lună este povestea unui băiețel care ar vrea să crească mare, ca să poată să facă tot ce nu îl lasă acum mama. Seara înainte de culcare, luna râde de încercările și metodele lui de a crește instant, și face tranziția într-o lume fantastică unde, sub avatarul Iepurașului, cel mic intră în capcanele Omului din Lună, într-o serie de aventuri inspirate din legende și reprezentări ale Iepurașului în diferite culturi: braziliană, canadiană, indiană și chineză. Aflăm astfel cum și-a pierdut iepurașul coada, de ce are ochii roși sau urechile lungi.

Spectacolul e construit ca o bandă desenată în care viața reală e replicată, prin jocuri de umbre, proiecții redimensionare de obiecte și forme abstracte, în întâlnirea Iepurașului cu Omul din Lună, o lecție despre maturizare învățată prin joacă și puterea imaginației, în urma căreia cei mici vor descoperi bucuria de a fi așa cum ești.

Diana Dragoș

Diana Dragoș a absolvit secția de regie a Facultății de Teatru şi Film din Cluj în 2010. Prima colaborare cu secția română a Teatrului de Nord Satu Mare a reprezentat-o spectacolul de licență, Interior, după texte de Maurice Maeterlinck. A montat Conu’ Leonida faţă cu Reacţiunea, după I.L. Caragiale la Teatrul Naţional Marin Sorescu, Craiova, Infanta, de Saviana Stănescu, Rubik – fragmentele Galben de Brînduşa Ban şi Roşu de Alexa Băcanu, Space Delivery System de Alexa Băcanu (producţii în regim independent ale Teatrului2.0), spectacolul experimental Flow în cadrul rezidenței Crossover a ADK Ulm, iar începând cu 2014, colaborează cu REACTOR de creație și experiment, Cluj Napoca, semnând regia spectacolelor Imperiul şoptit de Turandot, inspirat de legenda prinţesei chineze, Monstruoasa poveste a fecioarei care aștepta să răsară soarele sau Isterie, de Alexa Băcanu-spectacol itinerant horror, iar la MiniReactor- De ce îi e frică Întunericului?, dramatizare de Brîndușa Ban după texte de Adina Rosetti.

Din 2019 se alătură trupei „Mihai Raicu” a Teatrului de Nord Satu Mare, și va regiza în această stagiune spectacolele De ce are iepurașul urechile lungi sau Iepurașul și Omul din Lună, adaptare după legende universale, și Momo, adaptare după Michael Ende.
DE CE ARE IEPURAȘUL URECHILE LUNGI sau IEPURAȘUL ȘI OMUL DIN LUNĂ

Adaptare de Diana Dragoș, după basme populare universale

Regia: Diana Dragoș

Scenografia: Alexandru Radu

Aranjament muzical: Adonis Tanța

Distribuţia:

Iepurașul – Andrei Gîjulete

Omul din Lună – Anca Dogaru

Regia tehnică: Eniko Botos

Sufleur: Yvette Princz

Sunet: Stike Molnar

Lumini: Ioan Iluță, Călin Mocan

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 09 decembrie, 2019

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.