Povestea lui Marius Crișan, sătmăreanul inimos, voluntar la Asociația Magic

0
48

Asociația Magic, se ocupă cu a crea servicii și programe, a facilita intervenții medicale și a găsi soluții inovative care să îmbunătățească sănătatea și viața copiilor ce au un diagnostic oncologic sau alte boli grave și a întregii lor familii.

 

Prin proiectele asociației se oferă acces copiilor și părinților la suport social și emoțional completat de sprijin financiar sau material, în perioada în care copilul este bolnav.

 

Asociația Magic:

”Aveam programată la Șofer de Suflet o familie din Maramureș, pentru controlul periodic la o clinică din București, pe 19 iulie.

 

Pe 14 iulie, într-o miercuri, au primit telefon de la asistenta medicului că trebuie să vină mai devreme pentru că doamna doctor pleacă de luni, 19 iulie, în concediu, apoi nu vor mai putea fi reprogamați decât peste vreo două luni.

 

Mămica a sunat stânjenită și disperată să ne spună despre schimbare și dacă o mai putem ajuta în aceste condiții.

 

Bo l-a sunat imediat, fără mari speranțe, pe șoferul de suflet din Satu Mare (care era programat de cu ceva timp în urmă să ducă familia de lângă Baia Mare la București, pe 19 iulie) să îl întrebe dacă ar putea cumva să îi ducă a doua zi.

 

Era după-amiaza zilei de miercuri, 14 iulie. A doua zi, joi, ar fi trebuit să plece cu familia, astfel încât să ajungă pe seară la București, să înnopteze cu toții în HOME, iar vineri la prima oră să fie cu ei la spital, să îi aștepte până la amiază să termine analizele și controlul și în aceeași zi să îi aducă înapoi acasă, la Tăuții-Măgherăuș, în Maramureș.

 

Fără să stea pe gânduri, omul cu familie, copii, job (propriul business, deci și responsabilitatea unor angajați) a răspuns:

<Rezolvăm, cum nu. Mâine dimineață la 8 sunt programat la revizie cu mașina, la 12 ajung la ei și plecăm înspre București>

 

De la această conversație de săptămâna trecută, până azi, Bo nu-și revine din uluire și admirație și vorbește în neștire despre asta. Cum ne prinde, cum mai turuie o dată povestea – așa povestește el când e entuziasmat, de nu mai auzi decât wow-uri

 

Și-am zis să vă povestim și vouă, că prea-i wow!

 

Unde mai pui că așa am reușit să-l facem pe Bo să se așeze, să respire și să ordoneze cronologic toate piesele acestui puzzle plin de suspans și cu final fericit.

 

Marius Crisan a făcut primul drum ca voluntar șofer de suflet în 24 noiembrie 2020.

Până acum a parcurs peste 17.000 de km și a transportat la și de la spital 85 de părinți și copii grav bolnavi.

 

A dus și cadouri de Crăciun și kit-uri pentru familiile din MagicHELP.

 

A făcut un drum și în afara țării, când a adus o familie de la spitalul din Odessa, Ucraina.”

 

Sursa: Asociația Magic

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.