Sătmăreanul Emanuel Gyenes a terminat raliul Dakar pe primul loc la categoria Malle Moto

Sătmăreanul Emanuel Gyenes a terminat raliul Dakar pe primul loc la categoria Malle Moto

Sătmăreanul Emanuel Gyenes a terminat raliul Dakar pe primul loc la categoria Malle Moto

Aflat la startul rally-raid-ului Dakar pentru a 10-a oară, Mani Gyenes a reușit să învingă la categoria Malle Moto, destinată motocicliștilor care concurează fără asistență tehnică.

A 42-a ediție a celebrului rally-raid Dakar s-a desfășurat pentru prima dată în Arabia Saudită și l-a avut din nou la start pe pilotul român din Satu Mare, Emanuel Gyenes. Pentru ediția din 2020, riderul KTM s-a înscris la clasa Malle Moto Original by Motul, dedicată motocicliștilor fără asistență tehnică.

Pentru Gyenes, acesta a fost al 10-lea start la Dakar, românul având deja status-ul Legend pe lista concurenților, el concurând atât în edițiile africane ale Dakarului, cât și în cele desfășurate în America de Sud.

Mani a luat conducerea încă din 5 ianuarie la clasa sa și a reușit să își păstreze până la finalul cursei un avans considerabil de aproape o oră și 30 minute față de următorul clasat.

În 2006, când a început pregătirile pentru primul său Dakar (ediția 2007 și ultima desfășurată în Africa), pilotul sătmărean nu îndrăznea să spere într-o carieră care să îl ducă pe lista legendelor raliului. De-a lungul timpului, însă, a strâns șapte finișuri din nouă posibile, a câștigat de două ori la clasa Maraton (o clasa foarte restrictivă din punct de vedere tehnic, nefiind permisă schimbarea mai multor componente de pe motocicletă, inclusiv motorul) în 2011 și 2015, iar în 2016 a obținut și cel mai bun rezultat la general (locul 14). Mani Gyenes și Marcel Butuza sunt riderii români care au concurat atât în Africa, cât și în America de Sud, iar acum sunt prezenți și la startul celui de al treilea capitol din istoria Raliului Dakar: Arabia Saudită.

 

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 18 ianuarie, 2020

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.