Şcoală de vară: Bunele maniere la Biblioteca Judeţeană Satu Mare

Şcoală de vară: Bunele maniere la Biblioteca Judeţeană Satu Mare

Şcoală de vară: Bunele maniere la Biblioteca Judeţeană Satu Mare

Biblioteca Judeţeană, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Satu Mare, şi Centrul de formare Biblionet organizează în perioada 24 iulie – 4 septembrie o nouă activitate pentru copii, cu periodicitate săptămânală, „Şcoala de vară a bunelor maniere pentru prinţese şi cavaleri”.

Activităţile din cadrul acestui proiect se vor derula în fiecare zi de joi, în Sala multimedia, în intervalul orar 1030-1200, sub îndrumarea bibliotecarelor de la Secţia de împrumut pentru copii, participarea fiind gratuită.

La activităţile proiectului pot participa copiii care doresc să dobândească noi cunoştinţe şi deprinderi în ceea ce priveşte conduita, buna-cuviinţă şi politeţea. „Şcoala de vară a bunelor maniere” este structurată pe mai multe lecţii cum ar fi:
„Salutul”, „Cum facem prezentările”, „Despre punctualitate”, „Ţinuta vestimentară”, „Cum ne comportăm în diferite situaţii”, „Cum ne exprimăm verbal şi în scris”, „Igiena personală – cea mai importantă carte de vizită”, „Cum aranjăm masa şi cum mâncăm”, „Despre cadouri” s.a.m.d.

Prin această metodă de educaţie non formală dorim să atragem în jurul bibliotecii cât mai mulţi copii, oferindu-le o alternativă plăcută şi utilă de petrecere a timpului liber, într-un mediu plăcut şi prietenos. Sperăm ca acest nou proiect să fie primit cu interes atât din partea copiilor cât şi a părinţilor având în vedere faptul că ne propunem să completăm educaţia pe care cei mici o primesc în mediul familial şi cel şcolar., a declarat Lacrima Istrăuan, directorul interimar al Bibliotecii Judeţene Satu Mare.

Sursa: bibliotecasatumare.ro

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 25 iulie, 2014

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.