Rubrica „Tineri sătmăreni de succes”: Alexandra Tar și Vlad Maxim. Despre proiectul „Lacul Hodișa”

0
470

Alexandra Tar și Vlad Maxim sunt tineri sătmăreni de succes cu o idee simplă de afacere pusă în practică: au făcut un proiect de finanțare pentru o pescărie și au închiriat barajul de la Hodișa, l-au amenajat și l-au populat cu pește.

Inaugurăm rubrica tinerilor sătmăreni de success cu  Alexandra Tar și Vlad Maxim cărora , pentru a-i cunoaște mai bine, le-am pus câteva întrebări.

 

smlive.ro: Spuneți-ne câteva cuvinte despre voi.

A.T.&V.M.:Numele meu este Vlad Maxim și am 28 de ani. Am fost mereu atras de lumea antreprenoriatului deoarece consider că acest domeniu plin de provocări este cel mai potrivit pentru dezvoltarea mea profesională, dar și cea personală.

Numele meu este Alexandra Tar și am 23 de ani. Consider că sunt o fire ambițioasă, poate de aceea, la fel ca Vlad, am fost mereu atrasă de domeniul plin de provocări al antreprenoriatului.

smlive.ro: Cum a apărut ideea acestei afaceri ?

A.T.&V.M.: Ideea acestei afaceri a apărut în urmă cu doi ani când am aflat că barajul va fi scos la licitație.

Atunci ne-am gândit că zona are un mare potențial turistic încă neexploatat, iar faptul că acestă zonă este tocmai locul unde am copilărit a făcut ca interesul să crească și mai mult.

smlive.ro: Cum s-au adaptat doi tineri unui astfel de business fără facilitățile asigurate de oraș?

A.T.&V.M.: Cred că aici intervin mai multe lucruri, mă refer la pasiune pentru acest domeniu – pentru antreprenoriat, la curaj și la asumare. Spun asta pentru că eram amândoi conștienți în momentul în care am decis să ne dedicăm acestei idei că vor fi nenumărate beneficii asigurate de oraș de care vom fi privați.

Credem totuși că dacă îți doresti ceva, nu ar trebui să te concentrezi neapărat pe lucrurile negative ci mai degrabă să conștientizezi care sunt acestea și să decizi dacă merită să ți le asumi. După ce am cântărit bine lucrurile am decis că merită să încercăm, așa că facilitățile asigurate de oraș sunt acum pe locul doi pentru noi.

smlive.ro: Ce părere aveți despre zona Hodișa? Ați recomanda-o amatorilor de natură, de drumeții sau de pescuit?

A.T.&V.M.: Am recomandat-o mereu și o vom recomanda în continuare. Credem că Hodișa are foarte multe de oferit, întreaga zonă a codrului are foarte multe de oferit. Cred doar că trebuie promovată mai mult, trebuie investit mai mult în acestă zonă. Pentru cei care vor să iasă puțin din rutina pe care o impune orașul, pot doar să le spun că Hodișa are porțile deschise si îi invit să redescopere frumusețea autentică de la sat.

În altă ordine de idei, cei pasionați de pescuit sunt bineveniți la Lacul Hodișa, iar cei care caută să iasă din cotidian se pot bucura de peisajele din această zonă.

smlive.ro: Ce facilități oferiți pentru pescarii care vin la pescuit la Hodișa?

A.T.&V.M.: Fiind primul nostru an de activitate nu am reușit să oferim foarte multe facilități pescarilor, dar suntem convinși că în viitorul apropiat vom reuși să satisfacem toate nevoile clienților.

smlive.ro: Se practică doar pescuitul sportiv sau se poate și cumpăra pește?

A.T.&V.M.: Se practică pescuitul sportiv, dar în același timp, se poate cumpăra si pește.

smlive.ro: Ce specii de pești există în barajul de la Hodișa?

A.T.&V.M.: Până acum am reușit sa populăm cu crap, somn african, amur, iar în lac a existat deja caras. Urmează să mai populăm.

smlive.ro: În ce perioade din an se poate pescui la Hodișa? Există un interval orar care  trebuie respectat?

A.T.&V.M.: Anul acesta, am reușit să ne începem activitatea doar de la jumătatea lunii iunie, dar începând de anul viitor ne vom începe activitatea din primăvară, în funcție de cum ne va permite vremea.

Pe timpul verii s-a putut pescui atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, neavând  un interval orar care trebuia respectat, programul fiind foarte flexibil.

smlive.ro: Câte locuri disponibile sunt pe lac pentru pescuit?

A.T.&V.M.: Având o suprafață de aproape 6 hectare luciu de apă, numărul de locuri este destul de mare, ajungând aproximativ la 40 de locuri de pescuit, cu distanța de 10-12 metri. 

smlive.ro: Ne puteți da câteva detalii despre planurile de viitor în ceea ce privește acest proiect?

A.T.&V.M.: În viitorul apropiat, avem în plan să amenajăm o zonă de agrement, cu locuri de cazare, spațiu de joacă pentru copii, zonă de grătare. Anul viitor avem în plan să construim câteva pontoane. Având în vedere, că în 2021 am găzduit primul concurs de pescuit, anul viitor vom găzdui alte consursuri de mult mai mare anvergură!

smlive.ro: Se poate înnopta pe malul lacului cu cortul sau există alte facilități  de cazare?

A.T.&V.M.: Momentan nu avem opțiuni de cazare, dar se poate înnopta pe malul lacului cu cortul, neexistând o taxă suplimentară.

smlive.ro: Care a fost cea mai mare captură la Hodișa?

A.T.&V.M.:  Nu putem vorbi de capturi foarte mari, având în vedere că doar anul acesta am populat. Totuși cea mai mare captură a fost de 6,8kg. Am reușit însă să populăm cu exemplare de peste 10 kg.

smlive.ro: A fost grea partea de birocrație, privind actele necesare firmei și proiectului?

A.T.&V.M.: Partea de birocrație privind implementarea unui proiect european a fost una destul de dificilă, rezultând amânarea proiectului. Privind înființarea firmei a fost mult mai ușor, deoarece am apelat la o firmă de intermediere (ȘERBANESCU BUSINESS CENTER) .

smlive.ro: Cei care vor să vină la lacul Hodișa trebuie să iși facă rezervare? Cum se procedează?

A.T.&V.M.: Nu este nevoie de o rezervare, dar totuși, cei care doresc să își rezerve un loc anume, ne pot contacta telefonic sau pe pagina de Facebook “Lacul Hodișa

smlive.ro: Ce le transmiteți sătmărenilor?

A.T.&V.M.: Dacă vor să se relaxeze într-o zonă de un pitoresc aparte de o frumusețe naturață, neatinsă de tehnologie și de agitația zonelor aglomerate, îi așteptăm la Hodișa să se relaxeze pe malul lacului. Mai trebuie să menționăm că distanța este una foarte mică iar  drumul de acces este foarte bun, fiind recent asfaltat. Nu în ultimul rând, vrem sa urăm tuturor SĂRBĂTORI FERICITE și să auzim numai de bine.

 

 

Comentarii Facebook