Vernisajul expoziției aniversare de fotografie „Point of views” al Clubului Foto „Vasile Vénig László” la Castelul din Carei

Vernisajul expoziției aniversare de fotografie „Point of views” al Clubului Foto „Vasile Vénig László” la Castelul din Carei

Vernisajul expoziției aniversare de fotografie „Point of views” al Clubului Foto „Vasile Vénig László” la Castelul din Carei

Sâmbătă, 2 noiembrie 2019, de la ora 17.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc unul dintre cele mai importante evenimente din cadrul „Toamnei Artei Fotografice 2019″, în organizarea Fotoclubului „Vasile Vénig László” din Carei, vernisajul expoziției de fotografie „Point of views”(Puncte de vedere).

În cadrul evenimentului a luat cuvântul Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” și dr. Hágó Attila Nándor, președintele Fotoclubului „Vasile Vénig László” din Carei, care a menționat, printre altele, și inițiativa clubului foto, în colaborare cu Centrul de Promovare a Turismului Cultural, de a denumi un nou spațiu expozițional de la etajul castelului după numele a doi artiști fotografi reprezentatvi, care nu mai sunt printre noi, Titus Doboș și Ieremi Iosif. Bikfalvi Zsolt, vicepreședintele Fotoclubului „Vasile Vénig László” din Carei a mulțumit celor prezenți că au venit în număr atât de mare și a prezentat detalii despre artiștii care au expus.

Momentul artistic a fost realizat de Acoustic Station, de aceasta dată în formula de trio (Szűcs József, Marius Georgescu și Bogdan Georgescu), care au interpretat două melodii instrumentale din repertoriul internațional.

Expoziția cuprinde 50 de fotografii variate, portrete, peisaje, fotografii socio, fotografii experimentale, realizate pe parcursul acestui an de către artiștii Bikfalvi Zsolt, Csomai Dávid, Dragoș Georgescu, Marius Georgescu, Enyedi Zsolt, Farkas Alexandra, dr. Hágó Attila Nándor și Simay Zsolt.

Evenimentul de sâmbătă a fost încărcat de multiple semnificații, întrucât clubul foto careian a împlinit șase ani de existență, iar duminică, 3 noiembrie se împlinesc 89 de ani de la nașterea artistului fotograf Vasile Vénig László.

Expoziția va putea fi vizitată conform programului Muzeului Municipal, până la data de 14 noiembrie 2019.

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 04 noiembrie, 2019

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.