Vinul de Dobra, unul dintre cele mai apreciate vinuri din judetul Satu Mare

Vinul de Dobra, unul dintre cele mai apreciate vinuri din judetul Satu Mare

Vinul de Dobra, unul dintre cele mai apreciate vinuri din judetul Satu Mare

Vinul de Dobra este un vin cunoscut și apreciat de mulți consumatori, pentru calitățile deosebite oferite de condițiile climatice și geografice ale zonei. Satul, este cunoscut pentru producția de struguri pe dealurile ce-l înconjoară, încă din anii 1500.

Aceasta tradiție a fost readusă la viata de Kallos Francisc și familia lui. În anul 2010, el a plantat pe dealurile Dobrei, nu mai puțin de 150 hectare viță de vie, iar în 2012 și 2013, a mai crescut plantația cu încă 140 hectare, având în prezent 290 hectare plantație tânără. Dintre soiurile plantate amintim feteasca neagră, riesling italian, merlot, cabernet sauvignon, sauvignon blanc, pinot noir, cadarcă, mustoasă de Măderat, tămăioasă românească, muscat ottonel…

În familia Kallos, producerea strugurilor și al vinului este o tradiție de mai multe generații. Astfel, domnul Kallos Francisc, de copil a avut ocazia să muncească în vie, alături de bunici și părinți.

A ales numele cramei, Dobra Wine-Kallos, vrând astfel să sublinieze, că vinul de Dobra nu are doar trecut, are și viitor.

Cel mai important este calitatea strugurilor și al vinului obținut, toți cei care gusta vinurile de Dobra, să poată confirma acest lucru.

Filosofia acestui vin este cât se poate de simplă, se doreste obținerea vinurilor de calitate în Dobra, conform tradiției, dar cu tehnologie modernă, pentru ca oriunde în lume, vinurile de Dobra să fie apreciate, iar noi să fim mândri de denumirea Dobra Wine-Kallos.

Pentru asta, Kallos Francisc construieste o echipă din oameni cu experiență și totodată cu gândire modernă, care să facă tot posibilul pentru a satisface pe deplin, fără compromisuri, gusturile clienților.

Vinul de Dobra il găsim în Satu Mare la magazinele de pe b-dul Vasile Lucaciu nr.25 și strada Pauleștiului nr.3

Mai multe informații puteti găsi pe site-ul www.dobrawine.ro

 

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 06 septembrie, 2016

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.