Virusul Influenței Aviare, subtipul H5N8, continuă să fie depistat în U.E.

Virusul Influenței Aviare, subtipul H5N8, continuă să fie depistat în U.E.

Virusul Influenței Aviare, subtipul H5N8, continuă să fie depistat în U.E.

Mai multe țări din Uniunea Europeană, continuă să notifice apariția unor focare de Influență Aviară, cu subtipul H5N8, în exploatații de pe teritoriul lor, în care se află păsări de curte sau alte păsări domestice captive.

Virusul Influenței Aviare, subtipul H5N8, continuă să fie depistat în U.E. și în această săptămână, la un număr mare de păsări sălbatice din Germania, Franța, Republica Cehă, Polonia, Suedia, Lituania, Serbia și Croația. Iar în țări terțe cu care avem schimburi comerciale în Brazilia și Ucraina. În aceste state au fost depistate și confirmate, noi focare de Influenta Aviară, H5N8, în exploatații în care se cresc păsări de curte sau alte păsări domestice crescute în captivitate.

,,D.S.V.S.A. Satu – Mare, în perioada următoare, va reintensifica controalele oficiale, cu respectarea strictă a măsurilor de biosecuritate, în întreg sectorul avicol, în contextul evoluției la nivel național și internațional a gripei aviare înalt patogene.

Atenționăm toți crescătorii de păsări din județ, atât cei care dețin exploatații profesionale avicole cât și crescătorii de păsări particulari, să-și înăsprească măsurile de biosecuritate, în exploatațiile pe care le dețin. În același timp rugăm toți cetățenii județului Satu Mare, să anunțe imediat la DSVSA Satu Mare și /sau Inspectoratul Județean de Poliție, comerțul ilicit cu porci vii / purcei, păsări vii, cu carne sau produse din carne provenite de la aceste specii, efectuate cu și din autovehicule, indiferent de numerele de înmatriculare ale acestora.,, au scris pe site cei de la DSVSA Satu Mare.

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 11 aprilie, 2021

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.